Sioen :: See You Naked

See You Naked is de langverwachte debuutplaat van de 23-jarige singer-songwriter Sioen. In deze tijden van crisis als relatief onbekende je werk uitbrengen in eigen beheer, getuigt niet alleen van heel wat lef, maar vooral ook van geloof in eigen kunnen. En terecht. See You Naked is eclectisch, fris en bij momenten erg verrassend. Zowaar een pareltje!

See You Naked is in meer dan één opzicht een debuut. Voor het eerst heeft Pieter-Jan ’PJDS’ Desmet achter de mengtafel plaatsgenomen om de plaat van een andere band te producen. Een debuut dat meer dan geslaagd kan genoemd worden en wellicht navolging zal krijgen.

Opvallend doorheen heel de plaat is de heerlijk rauwe stem van Sioen die minstens twintig jaar ouder klinkt dan hij zelf is. Voeg daar de veelzijdige arrangementen bij, met een hoofdrol voor piano en viool, en je krijgt een plaat die zelfs na vele luisterbeurten blijft boeien. Bij momenten spatten de songs bijna open van dramatiek, maar net op het ogenblik dat het pathetisch zou gaan worden, stuurt Sioen met een knipoog zijn muziek dan weer een heel andere kant uit.

"See You Naked" is het meest atypische nummer op de plaat. Snedige elektrische gitaren met een tikkeltje distortion zorgen ervoor dat de nadruk hier duidelijk ligt op het rock-gedeelte van de poprock. Het toont aan dat Sioen heel wat verschillende invloeden heeft en niet alleen veilig binnen één genre blijft.

De nieuwe single "Cruisin’ " is één van onze absolute favorieten. Speels, jazzy getint en lekker relaxt. Op het eerste zicht de ideale soundtrack voor een daguitstapje, maar met een wat wrange ondertoon. Zo zijn er trouwens wel meer nummers op deze plaat.

"Too good to be true" is Sioen op zijn best: een sobere piano- en strijkerbegeleiding schept een intimistische en fragiele sfeer zonder ooit sentimenteel te worden. Let ook eens op de verrassende ritmewijzigingen en poëtische lyrics. Deze single had meer airplay verdiend op Studio Brussel!

De liefhebbers van songs met een cynische ondertoon, komen ruimschoots aan hun trekken met "Wild Wild West’. Voor de arrangementen heeft begenadigd violist Renaud Ghilbert gezorgd, ook bekend van Absynth Mind Quartet. "Another Ballad" is dan weer het tegengestelde van wat de titel laat vermoeden. Een ballad? Jazeker, maar niet zomaar één. Geen plastic slow, maar een ballad met ballen.

Met "Shy" waagt Sioen zich zowaar aan een walsje met accordeonbegeleiding. En wat vreemder is: hij komt er goed mee weg. Wij konden het alvast niet laten wat mee te schuifelen op onze stoel (want verder reikt ons danstalent nu eenmaal niet).

Nog altijd geen genre tegengekomen op deze plaat dat u kan boeien? Wat dacht u dan van "Boom!"? Een song over macho’s ("You live in a Pokémon-vibe, collecting nudy cards") op een stevige drum’n bass-beat. Afsluiter "Summertime" is weer een typische Sioen-song (voor zover dat al bestaat). Ogenschijnlijk opgewekt tot die bittere ondertoon weer opduikt. In de categorie ’songs die voor ons niet echt hoefden’, vermelden we tenslotte nog "Motorboat" en "Souvenir".

Voor het geval u het nog niet doorhad: wij zijn alvast weg van deze plaat. Voor ons mocht het wel allemaal wat langer duren, maar studiotijd kost nu eenmaal geld. Ons advies? Kopen, die handel!

http://www.sioen.net
http://www.sioen.net
Keremos

verwant

Concerttips november 2021

Bah, november. Amper zonlicht, gecombineerd met onevenredig veel regen....

Sioen is een ‘Man Mountain’

“Oerklanken ontmoeten frisse arrangementen, toch is er nog ruimschoots...

Sioen :: Calling Up Soweto

Sioen is richting Afrika getrokken, en dat zal u...

Sioen brengt Zuid-Afrika naar uw woonkamer

Sioen zal vanaf 28 februari uw cd-collectie verder verrijken...

aanraders

English Teacher :: This Could Be Texas

Muziek die in de rondte stuitert als een lading...

Girl In Red :: I’M DOING IT AGAIN BABY!

Somberte verkoopt, zo ook de sad girl aesthetic waar...

Vampire Weekend :: Only God Was Above Us

Haal de witte sokken en debardeurs boven: Vampire Weekend...

Ivy Falls :: Sense & Nonsense

Rol de gordijnen maar dicht, kruip gezellig onder een...

Hurray For The Riff Raff :: The Past Is Still Alive

Alynda Segarra. Bound for Glory. Was Small Town Heroes in...

recent

Constant Permeke in tegenlicht :: Permekemuseum, Jabbeke

In 2020 sloot het Permekemuseum voor een grondige renovatie...

Zap Mama

25 april 2024De Roma, Borgerhout

Teddy Swims

25 april 2024Trix, Antwerpen

English Teacher :: This Could Be Texas

Muziek die in de rondte stuitert als een lading...

Keane

25 april 2024Koninklijk Circus, Brussel

"Wat een zaal! Hier zouden we wel een week...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in