Sioen is een ‘Man Mountain’

“Oerklanken ontmoeten frisse arrangementen, toch is er nog ruimschoots plaats voor verbeelding en ‘melancholie met een glimlach’.” Dat is wat Sioen ons belooft met zijn nieuwste album Man Mountain, dat verschijnt in maart.

Man Mountain, vertaald ‘grote struise vent’, is niet meteen dé perfecte beschrijving van Frederik Sioen. Toch bevat het nieuwe album naar eigen enkele sterke en krachtige nummers. Het is opgenomen zonder enige repetitie, maar wel op basis van enkele sterke demo’s in de studio van producent Frederik Segers en steunend op de ervaring van drummer Pieter De Wilde (Raketkanon), bassist PJ Seaux (Hydrogen Sea), gitarist Tom Goethals (Barbie Bangkok) en toetsenist Jan Roelkens (Arsenal).

Het resultaat van die combinatie is Man Mountain, een verzameling pop-nummers met een nieuw geluid. Sioen stelde de plaat afgelopen december voor het eerst voor op het Gentse Glimps-festival. Eind februari start Sioen ook met een aantal try-outs, nadien volgen concerten. Wie zolang niet kan wachten, kan een kijkje gaan nemen bij De Piepkes. Tijdens de theatertournee Hoeraar! van die band, zingen Sioen, Roland Van Campenhout en Pieter-Jan De Smet kinderliedjes uit eigen nat.

“Hope For This Land” is alvast een eerste teaser voor de nieuwe plaat:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien + twee =