Sioen brengt Zuid-Afrika naar uw woonkamer

Sioen zal vanaf 28 februari uw cd-collectie verder verrijken met zijn vierde langspeler Calling Up Soweto. Het album kwam tot stand na een samenwerking met plaatselijke muzikanten uit de township Soweto in Zuid-Afrika, waar Sioen op uitnodiging van Oxfams actie One Day For Another World heen trok. Uit dit project is de jongste spruit van Sioen uit het Gentse voortgekomen samen met een veelbelovende waarschuwing: stilstaan is verboden!

Sioen ontmoette in Soweto ‘living legends’ als Pops Mohamed, die onder meer toert met Cat Stevens, en saxofonist Khaya Mahlangu. One Day For Another World is op de Gentse Feesten inmiddels een vaste waarde. Samen met de bekende backing vocaliste Stella Khumalo zette hij een auditie op touw in hartje Soweto, waaruit 4 verfrissende backing vocalisten werden gekozen.

Op de 2008-editie van de Gentse Feesten droeg de organisatie samen met Oxfam en Sioen de vlag van Zuid-Afrika uit. Voor deze gelegenheid bracht Sioen de Zuid-Afrikaanse muzikanten naar België, wat resulteerde in een bruisend en energiek optreden vol melodie. De combinatie Sioen-Soweto werd zo enthousiast onthaald door het publiek dat Gentenaars Frederik Sioen, Laurens Smagghe (drum), Mirko Banovic (bas) en Frederik Segers (gitaar) naar Johannesburg trokken en er samen met Pops Mohamed, Khaya Mahlangu en de vier backing vocalistes de studio indoken.

Het resultaat van deze kleurrijke combinatie is op zijn minst verrassend verfrissend te noemen. Sioen zoals u ze nog nooit zag en iets om reikhalzend naar uit te kijken! When I’m gone I sing the blues, in Soweto, that’s where I lost my shoes. Op hun myspace is de eerste single Automatic reeds voor te beluisteren en vanaf volgende week ook op de radio. Rond dit project werd ook een documentaire gefilmd, die eind maart richting internationale filmfestivals zal gaan. Als voorsmaakje zijn al twee filmpjes te zien zijn op youtube.

De volgende concertdata voor de voorstelling van Calling Up Soweto zijn al bekend: 28 februari: Ipelegeng Community Center, Soweto, Zuid-Afrika 30 april: Handelsbeurs, Gent 3 mei: Ancienne Belgique, Brussel

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.sioen.net
http://www.myspace.com/sioentheband
http://www.sioen.net

recent

Back to Black

De titel van Sam Taylor-Woods jongste film verwijst naar...

Salem

De 'mean streets' van Marseille vormden al eerder het...

Stake :: ”Ik zie ons nog wel doorgaan tot we baarden hebben als ZZ Top”

We hebben het met de manager gecheckt: bedoelde hij...

Roncha :: Fleecedekentje Thuglife

Berichtje aan alle rappers van België: goed bezig. Onze...

The Gentlemen – Seizoen 1

De serie The Gentlemen was een paar jaar geleden...

verwant

Concerttips november 2021

Bah, november. Amper zonlicht, gecombineerd met onevenredig veel regen....

Sioen is een ‘Man Mountain’

“Oerklanken ontmoeten frisse arrangementen, toch is er nog ruimschoots...

Sioen :: Calling Up Soweto

Sioen is richting Afrika getrokken, en dat zal u...

Sioen :: A Potion

Het gaat hard voor de band rond Frederik Sioen....

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in