YĪN YĪN :: Takahashi Timing

De nieuwe single van YĪN YĪN is de yang yang voor wie wil dansen dansen.

Te midden van de opflakkerende aandacht voor het eurodancegenre doet een vleugje exotisme immer deugd aan de oren. Waarvoor dank aan onze noorderburen van YĪN YĪN en hun nieuwe single “Takahashi Timing”.

“Takahashi Timing” kondigt het nieuwe album Mount Matsu aan, vernoemd naar een fictieve berg met een symbolische lading. Matsu is het Japanse woord voor den, een boom als symbool voor wedergeboorte. Na het vertrek van stichtend lid en multi-instrumentalist Yves Lennertz moest immers een nieuwe chemie ontwikkeld worden tussen de overgebleven bandleden. Richtlijnen volgens werd ingeruild voor gezamenlijk creëren.

“Takahashi Timing” geeft aan dat ze zich voorlopig geen zorgen moeten maken; ze hebben hun nieuwe sound gevonden en dat allemaal ”never too late” – ook lyrics krijgen nu een plek op de vibes van YĪN YĪN. Ze kijken uit het vliegtuigraampje nog steeds naar dezelfde regio’s als Khruangbin, maar staan eerder met de voeten op de dansvloer dan dat ze in de lucht blijven zweven. Ze opereren in dezelfde kaleidoscopische modus als soortgenoten Altin Gün, maar volgen het hippie trail naar het Verre Oosten net enkele haltes verder.

Dit is lekkere nu-disco, waarin oriëntaalse toetsen toonladders met vijf treden tegelijk op- en afgaan. Halverwege volgt een gezwinde switch naar house, gevolgd door een lange outro met een pronte baslijn (bestaan er betere baslijnen?) die trots overeind blijft wanneer ook de laatste percussie is gaan slapen. De laatste steekt het licht aan.

Beeld:
Peter Duyts

recent

The Last Dinner Party

8 december 2023Vorst Nationaal, Brussel

Pauline de Bok :: De Poel

Ja, het klimaat verandert. En ja, dat zien we...

Go_A

Trix, Antwerpen

Stick To Your Guns

6 december 2023Vooruit, Gent

The Necks

6 december 2023Miry Concertzaal, Gent

Cultband. Dat is het wat luie etiket dat soms...

verwant

UNWIND 2022 :: De avond is ongemak

Een nieuw festival lanceren? Goed dan, maar wel voorzichtig....

YIN YIN

26 mei 2022Unwind

Eurosonic 2021 :: Een kutsituatie, en hoe er het beste van te maken

Alles pakken ze ons af, meneer. Alles. En dus...

Meer dan 50 nieuwe namen voor Best Kept Secret

The Strokes, The National, Massive Attack...  Mooie headliners, zoveel...

Eurosonic 2020 :: Een helikopter is er niets tegen

Als januari de maand van de familiefeesten is, dan...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in