BEECH :: Back In December

Bekijk Berichten
"Back In December" is de fijne nieuwe single van Beech en komt perfect op tijd.

Damn you, corona! Ook nu, drie jaar later, voelen we nog steeds de naschokken – dit keer gelukkig genoeg enkel op muzikaal vlak. “Back In December”, de nieuwe single van BEECH, is geboren uit de twilight zone van het algemene klimaat van een angstig ennui en een gevoel van opwinding in het privéleven van frontman Kristof Souvagie.

In december 2020, die hopeloze uitloper van dat schier eindeloze jaar, vulde de nakende geboorte van zijn eerste kind het leven van Souvagie met een optimisme dat moeilijk te rijmen was met de wereld die hij om zich heen zag. Het was cocoonen in een dubbele betekenis: enerzijds mocht je uiteraard niet naar buiten, maar anderzijds kan op zo’n moment die hele wereld toch maar aan je reet roesten. Waar het om draait is die baby. “I’ve got a strange feeling in my heart, and I want the whole world to fall apart.” Toch zijn we blij dat Souvagie het hier met ons wil delen, want “Back In December” is een heel mooie single geworden.

Mick Jagger zou het mixed emotions noemen, maar Souvagie kijkt niet naar de Stones ter inspiratie. De Aalstenaar is als baby immers in een vat van nineties-indie gevallen, hinkelde als kleuter op het Pavement, speelde op de speelplaats tikkertje-Yo-La-Tengo – en dat laat zich horen. Hij verwerkt zijn bevreemdende gemoedstoestand in een single die het midden houdt tussen de gevoeligheid van Elliott Smith en roezende elektrische gitaarpulsen à la Dinosaur Jr. Lekkere achtergrondkoortjes en meezingmomenten maken dit dromerige nummer compleet.

Beeld:
Elise Maertens

recent

Beth Gibbons :: Lives Outgrown

Tientallen jaren wachten op een plaat hoeft niet altijd...

Ronker :: Fear Is A Funny Thing, Now Smile Like A Big Boy

Ronker-frontman Jasper De Petter over hoe Fear Is A...

The Strangers: Chapter 1

Vooraan de jaren negentienhonderdtachtig begon Renny Harlin commercials en...

J. Bernardt :: Contigo

Op Contigo slaat Jinte Deprez’ alter ego J. Bernardt...

Ronker

15 mei 2024Ancienne Belgique, Brussel

'Welkom op onze babyborrel!' Hoezo, al een albumpresentatie? Onze...

verwant

BEECH :: Artifact

Goede slackerrock vind je niet enkel in studentikoos Amerika,...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in