J. Mascis :: Can’t Believe We’re Here

Tijd voor treurwilgen buiten ons raam, dus steekt J Mascis zijn neus weer aan het venster met zijn erg genietbare single 'Can't Believe We're Here'

Het is het weer en de tijd voor treurwilgen buiten. Enter J Mascis. De brommende beer van Dinosaur jr laat in zijn solowerk geregeld de prikkelige peer voor wat hij is om een zachte perzikhuid te tonen. Zo ook op zijn nieuwe, haast jolige single “Can’t Believe We’re Here”.

Ronduit vrolijk en opgewekt zelfs, dat nieuwe nummer. Het doet deugd om Mascis’ monotone geneuzel te horen waaien over dit tapijtje jangelende gitaren en vrolijk kletsende drums – die de Amerikaan overigens zelf inspeelde, een terugkeer naar zijn eerste liefde. De sfeer is los, vrienden en bekenden dansen, zingen en musiceren zijn video vol, zelfs J danst in katatonische lethargie mee – nu ja, de mond van deze onbewogen beweger beweegt alvast. Het kleurenspectrum in de video mag dan al verschuiven, het moet ook niet al te gek worden.

Het bloed en de elektriciteit kruipen echter waar ze niet gaan kunnen en dus stroomt er nog een lekker gruizige gitaarsolo recht uit Mascis’ hart om de boel op tijd en stond meticuleus kort te maaien. Wat overblijft zijn zomerse vibes in druilerige tijden. De treurwilg voelt zich goed.

“Can’t Believe We’re Here” is de eerste single van het vijfde soloalbum What Do We Do Now dat in februari volgend jaar zal verschijnen.

Konkurrent
Beeld:
Geert Vandepoele

recent

The Last Dinner Party

8 december 2023Vorst Nationaal, Brussel

Pauline de Bok :: De Poel

Ja, het klimaat verandert. En ja, dat zien we...

Go_A

Trix, Antwerpen

Stick To Your Guns

6 december 2023Vooruit, Gent

The Necks

6 december 2023Miry Concertzaal, Gent

Cultband. Dat is het wat luie etiket dat soms...

verwant

Dinosaur Jr :: Sweep It Into Space

Meer van hetzelfde, was de aanvankelijke verzuchting na het...

J Mascis :: Elastic Days

We hebben allemaal wel een vriendschap met iemand die...

Dinosaur Jr. :: Give a Glimpse of What Yer Not

Meer van hetzelfde, was de aanvankelijke verzuchting na het...

Dinosaur Jr.

18 juni 2016Best Kept Secret, Hilvarenbeek

J. Mascis :: Tied to A Star

Het is allemaal zijn eigen schuld. Want als je...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in