Daniel Lanois werkt mee aan soloplaat Neil Young

Krasse knarren Lanois en Young slaan de handen ineen voor de nieuwe soloplaat van The Loner. De opvolger van het slecht ontvangen Fork In The Road staat nog in de kinderschoenen maar volgens David Crosby – copain uit Crosby, Stills, Nash & Young – kunnen de heren muzikaal bijzonder goed met elkaar overweg en staat ons nog iets moois te wachten.

Neil Young is op dit moment bezig met een akoestische solo tour door Amerika, maar zat de afgelopen maand alvast in de studio met Daniel Lanois om de muzikale richting van het nieuwe album door te nemen. Een vreemde stap voor Young – de man is normaal gezien niet zo happig om met high profile producers te werken -. Al zal de kameraadschap tussen de twee er voor een deel tussen gezeten hebben. David Crosby deed zijn uitspraken in een interview met Rolling Stone Magazine en voegde er nog aan toe dat hij zichzelf al aangeboden heeft voor het achtergrondkoortje op de plaat.

Het ziet er overigens niet naar uit dat Young de komende tijd nog eens de oceaan oversteekt om zijn akoestische tour hier voort te zetten. Wellicht na de release van de plaat …

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 + 15 =