Bloc Party-gitarist heeft zijproject

Na zanger Kele komt nu ook Bloc Party-gitarist Russell Lissack met een zijproject aanzetten. Pin Me Down is de naam en naast Lissack wordt de dienst uitgemaakt door Melina Mépris, ex-zangeres van de ter ziele gegane New Yorkse band Black Moustache. Op 24 mei ligt hun titelloze debuut in de winkel.

Lissack en Mépris leerden elkaar kennen toen Black Moustache in New York het voorprogramma van Bloc Party mocht verzorgen. De twee bleken een passie voor synthpop en elektronische muziek te delen en begonnen eigen materiaal over en weer te sturen. Dat viel voor beiden behoorlijk mee en niet veel later werd er opnametijd in de studio gebookt.

Het resultaat daarvan is nu te beluisteren en klinkt als bijzonder dansbare Bloc Party (die typische gitaarklank) doorspekt met guilty eighties klanken en de stem van Mépris. Eerste single is “Treasure Hunter” en de volledige tracklist van het eind mei te verscheinen album vindt u hieronder.

 1. Cryptic
 2. Treasure Hunter
 3. Boy Who Cried Wolf
 4. Ticking
 5. Oh My Goddess
 6. Pretty In Pink
 7. Curious
 8. Time Crisis
 9. Meet The Selkirks
 10. Everything Is Sacred
 11. Fight Song
 12. Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 − negen =