Yard Act :: Dream Job

Een kleine twee jaar nadat Yard Acts dronkenmansdebuut The Overload ons rücksichtlos voorbij zwalpte, staat opvolger Where’s My Utopia? al in de wankele steigers. De knotsgekke discopunk van eerste single “The Trenchcoat Museum” kreeg in juli al een vermaning mee voor laakbaar gedrag en nu staat de volgende al klaar om het spreekgestoelte te beklimmen: “Dream Job”, u weze gewaarschuwd.

Al blijkt deze wat vriendelijker in de omgang. Viel de vorige plaat van Yard Act nog het beste te vergelijken met een ochtendlijke pint of Guinness, dan is “Dream Job” veeleer een bruisende Cuba Libre. Swingender, verfijnder, wat gladder ook, maar minstens even goed voor de dorst. Het droog-cynische parlando van frontman James Smith staat nog steeds centraal, maar waar u vroeger regelmatig moest bukken voor de rondvliegende glasscherven, krijgt u op “Dream Job” ruim de tijd om mee te schuifelen op de aanstekelijke latin-groove. Meezingbaar ook, wie had dat gedacht.

Net wanneer u denkt dat Yard Act wat té braaf is geworden, keilt gitarist Sam Shipstone een hakkelende, vunzige gitaarsolo – denk Robert Fripp op Bowies meesterwerk Scary Monsters – uw richting uit. Toch nog wat brokken gemaakt, onze jongens. Desalniettemin lijkt Yard Act op hun in maart verschijnende tweede album resoluut voor
‘dansbaar’ te kiezen. En wie zijn wij om daar wat op tegen te hebben.

 

Universal

recent

Hozier

8 december 2023Vorst Nationaal, Brussel

The Last Dinner Party

8 december 2023Vorst Nationaal, Brussel

Pauline de Bok :: De Poel

Ja, het klimaat verandert. En ja, dat zien we...

Go_A

Trix, Antwerpen

Stick To Your Guns

6 december 2023Vooruit, Gent

verwant

Eindejaarslijst 2022 van Jef De Ridder

Dit was voor mij geen jaar van de gitaar....

Pukkelpop 2022 :: Een Parklife dat nooit stopt

Hoezo bompa? Deze ochtend opgestaan, in de spiegel gekeken,...

Pukkelpop lost affiche met Slipknot, Arctic Monkeys, Tame Impala en Cypress Hill

Het Pukkelpopfestival, dat plaatsvindt van 18 augustus tot en...

Yard Act :: The Overload

Waarschuwing: deze recensie kan u hoofdpijn bezorgen. Eventueel zelfs...

Eurosonic gooit eerste namen te grabbel

ESNS (Eurosonic Noorderslag) maakt de eerste namen bekend voor...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in