Public Service Broadcasting luidt de ‘Space Age’ in

Het had natuurlijk ’14-’18 kunnen worden, maar dat doet iedereen en zijn klein broertje al dit jaar. En dus kiest het concept-heavy Public Broadcasting Service iets anders voor zijn tweede album. The Race For Space hervertelt begin 2015 de glorieuze sixties van Spoetnik, Apollo en zo veel meer.

Natuurlijk. Dat we er zelf niet aan gedacht hadden. Nadat Public Service Broadcasting op debuut-EP The War Room en langspeler Inform – Educate – Entertain de Tweede Wereldoorlog en de jaren vijftig coverde, kon het niet anders of het zou bij het statige zwart-wit van de Space Age van de jaren zestig terechtkomen. Tweede album The Race For Space zal er begin volgend jaar alles over vertellen. Zegt de band: “We zijn sinds januari 2013 al aan het werk om de hele geschiedenis te onderzoeken, onderwerpen te vinden om over te schrijven, en vooral: geweldige opnames te pakken te krijgen. Het is een ongelofelijke, unieke periode in de geschiedenis. Eén die we hopen een kléin beetje recht te doen met de muziek die we hebben geschreven.”

En daarmee lijkt alvast niets veranderd aan de modus operandi van het Britse duo. Nog steeds draait het voor de groep allemaal om oude nieuwsberichten en –opnames, die ze, in hapklare aanstekelijke samples opgesneden en wel, van een gepaste soundtrack wil voorzien. In november zal een eerste single volgen, nu is er al een album trailer. Want zo hoort dat in deze moderne tijden. En om de release helemaal in stijl te brengen, geeft de groep eind februari ook twee concerten in het Britse National Space Centre in Leicester. Niet meteen bij de deur, maar laat u dat niet tegen houden en breng vooral verslag uit.

The Race For Space ligt op 23 februari in de winkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 − tien =