Slikken met Wallace Vanborn: ‘The Orb We Absorb’

Halloween brengt dit jaar niet alleen pompoenen, maar ook The Orb We Absorb, de nieuwe plaat van Wallace Vanborn. En die staat vol pure, tijdloze, en donkere rock met een snuifje Queens of the Stone Age, zo belooft de band.

Het trio achter Wallace Vanborn – Ian Clement als zanger en gitarist, Dries Van Hoof op de bas en Sylvester Vanborn aan de drums – trok in het voorjaar naar Rancho de la Luna in Californië voor de opname van dit derde album. Niet de eerste de beste studio: eerder kwamen ook Foo Fighters, Arctic Monkeys en Queens of the Stone Age er al aanbellen. Wallace Vanborn werkte er samen met producer Chris Goss die zich tot de grootste fan van de groep ontpopte. “Take QOTSA quality riffage, but 10x weight, add swinging crazy drums, and monster ass bass and you might have something like Wallace Vanborn”, twittered hij onlangs. Dat belooft.

Na de release van het album op 31 oktober, op cd en LP, stelt Wallace Vanborn zijn nieuwe plaat ook graag live aan je voor. Wie die kans niet wil missen, kan terecht in de Handelsbeurs in Gent (23 november), Het Depot in Leuven (16 december), De Kreun in Kortrijk (17 december) en ook nog tijdens Fete d’Hiver in Oostende (19 december).

Tracklist:

 1. Light In The Dark
 2. Supply & The Damned
 3. Skipping Loops
 4. A Bee And A Buzz
 5. Devolution
 6. Vampires (Big Drain)
 7. Revealers
 8. Wizard Casts Blizzard
 9. When The Riders…
 10. Regenerating Mantra
 11. Welcome To The Wastelands
 12. Wave Goodbye
 13. Dark In The Light

Graag een voorsmaakje? Herbekijk dan de passage van Wallace Vanborn op Pukkelpop 2014:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien − 2 =