Jarvis stelt zichzelf tentoon

De muziekindustrie is al ontelbare keren dood verklaard. De gelegenheid om van muziek weer een kunstvorm te maken, dacht Jarvis Cocker. En kunst hoort thuis in musea, dus is de Britpoplegende nog tot en met het weekend repeterend te bewonderen in een Parijse kunstgallerij. Interactie met het publiek is bovendien welkom.

Hoe is het zover kunnen komen? Dat zit zo: de voormalige frontman van Pulp heeft geld en tijd te veel. Dan kan het al eens gebeuren dat je verstrikt raakt in je eigen gedachtegang en malle ideeën ten uitvoer wil brengen. De 'stunt' valt bovendien mooi samen met de aanloop naar de release van Jarvis' nieuwe solo-album Further Complications. Artworkfoto's van die nieuwe plaat zullen trouwens tentoongesteld en verkocht worden.

Concreet zal Jarvis Cocker met zijn begeleidingsgroep een Parijse kunstgallerij betrekken tot en met zondag 10 mei. 's Middags wordt er een uur of twee gerepeteerd en nadien probeert Jarvis een antwoord te vinden op pertinente vragen als daar zijn: Wat gebeurt er als een groep repeteert in een kunstgallerij in plaats van in een repititiehok? Hoe improviseer je als groep met door het publiek aangereikte songtitels? Kan een live-groep een les aerobics of een yogasessie begeleiden? Wat als je ook nog eens de kinderen van de lokale school erbij haalt op hun vrije woensdagnamiddag? Enzovoort.

Wie te ver van Parijs woont, kan The Jarvis Show volgen op 's mans website.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 − drie =