Een duivelse nieuwe plaat voor Creature with the Atom Brain

De nieuweling van – het oorspronkelijke home recording project rond Aldo Struyf dat een volwassen band werd – Creature With The Atom Brain heet Transylvania en zal 10 april uitkomen. Na de 12” The Snake, Kill the Snake en volwaardig album I Am The Golden Gate Bridge nu dus een plaat geproduceerd door Chris Goss.

Het vorige album voerde hen langs grote zalen in Amerika, als voorprogramma van The Jesus And Mary Chain en leverde zelfs spelen in een uitverkocht Roundhouse in Londen op. Daarna toerde de band in Europa met QOTSA, Twilight Singers en Black Rebel Motorcycle Club. Nu is er na een korte pauze het meer melodische en reflectieve Transylvania. En om maar weer even de al vaker genoemde vrienden erbij te halen, Chris Goss – man achter Masters Of Reality alsook producer van Kyuss en Queens Of The Stone Age platen – zat achter het mengpaneel, Mark Lanegan liet zijn geluid ook horen en Belgisch eigen Koen Kohlbacher en Pascal Deweze waren ook fysiek aanwezig in de studio.

De opvolger van I Am The Golden Gate Bridge zal dus een ietwat andere richting opgaan met op jaren zestig en zeventig geïnspireerde psychedelica, prog rock en Afrikaanse ritmes. De single “Spinnin’ The Black Hole” zal nog deze maand verschijnen en de plaat zelf wordt 15 april voorgesteld in de AB Club.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien + negen =