Koen Buyse op elektronisch ‘avontuur’

Tot nader order heeft Zornik-frontman Koen Buyse zijn gitaar de rug toegekeerd – de recente samenwerking met Regi bleef duidelijk niet zonder gevolg. Samen met zijn kompaan Bas Remans (bassist bij Zornik en Millionaire) maakt Buyse tegenwoordig sleazy electro onder de naam Nitebytes. Op 15 mei moet hun debuutplaat Electric Adventures in de winkels liggen.

Bas en Koen gaan way back. Ooit namen ze samen deel aan Humo's Rock Rally met hun eerste groep Pink Reflections. Bovenop zijn werk met Millionaire was Bas de voorbije jaren ook betrokken bij het schrijfproces en de productie van de Zornikplaten. En nadat ze op een onbewaakt moment begonnen te experimenteren met electronica komen ze nu zowaar met een dansplaat op de proppen – wat moeten die gillende tienermeisjes daar niet van denken?

Electric Adventures moet het naar verluidt hebben van een rauwe electrosound in combinatie met het kenmerkende stemgeluid van Koen Buyse – ongetwijfeld zeer avontuurlijk. De eerste single “OK” is sinds kort online verkrijgbaar en vanaf dit weekend is er ook een bijhorende video, getekend Jan Vrints. Het album komt uit op 15 mei. Ondertussen nam Nitebytes ook “Tell Me It's Not Over” van Starsailor onder handen. Het resultaat hoor je op hun myspacepagina. Voor de liefhebbers hebben we ook de video met Regi toegevoegd.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × vijf =