Peaches :: Fatherfucker

Dat Peaches een beetje een viespeuk is, wisten we al van haar vorige cd Teaches Of Peaches. En deugdzamer is deze Canadese vaandeldraagster van de electro-punk er niet op geworden. Welkom in Peaches’ vlezige vallei van vunzige viesdoenerij, voor het gemak tot Fatherfucker omgedoopt.

Eén luisterbeurt geeft al meteen het antwoord prijs op de vraag die Peaches zichzelf nog stelde op haar vorige album ("What else is in the teaches of Peaches?"): niet veel nieuws. Maar daar was ook geen vraag naar. Een goed recept mag onveranderd blijven, en we luisteren maar al te graag naar Peaches’ kathedralen van geilheid waarin ze schaamteloos flirt met drumcomputers en onbeteugeld gitaargespui.

Dit keer immers geen gesampelde gitaren onder haar vocalen, wat op de mixplaat van de gebroeders Dewaele wel het geval was. Zoals het een echte vrouw met haar op de tanden — en niet alleen op de tanden, zoals we uit onder andere de hoesfoto kunnen afleiden — betaamt, is zij het zelf die alle muziek schrijft en speelt. Een gedistingeerde slons, mogen we het zo stellen? Want in plaats van een legertje stylistes in te schakelen om een trashy look te creëren (zoals de Britney’s en zelfverklaard dirrty Xtina’s dezer wereld dat doen) kan Peaches’ reputatie haar geen moer (en tevens fuck, shit, damn ad infinitum, zoals te horen is in "I don’t give a…") schelen, maar klaarde ze de klus door haar ladyshave in de vuilnisbak te dumpen.

Nà Iggy Pop eruit gevist te hebben, want die mocht nog even meezingen (hoewel dat natuurlijk een relatief begrip is, zowel in het geval van Iggy Pop als Peaches) en wel op "Kick It".

"I don’t have to make a choice / I like girls and I like boys", predikt Peaches eerst nog in "I U SHE". Voor haar maakt het niet uit of ze haar bedstee deelt met iemand van het mannelijke, dan wel vrouwelijke geslacht. Enige voorwaarde is kennelijk dat er een hitsige drumcomputer als chaperonne fungeert, want: vooraanstaand en alomtegenwoordig op "Fatherfucker".

Andere stampers als "Tombstone, Baby" en "Shake Yer Dix" (in samenwerking met Mignon) bevestigen wat wij vermoedden: Peaches is één van de meest vulgaire, vuilbekkende maar evenwel indrukwekkende dames die al een bezoek aan onze cd-speler hebben mogen brengen. Wat we van u niet kunnen zeggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 + negen =