Lily Allen zet eigen platenlabel op poten

”Ik ga volledig stoppen met muziek.” Dat waren tot voor kort de woorden van popdiva Lily Allen. Maar ondertussen wijst haar derde tepel toch helemaal de andere kant uit, want Allen begint met een eigen label om de illegale downloads tegen te gaan.

Ze is met vanalles bezig, Lily Allen, maar niet met stoppen. Wel zal ze er even tussenuit gaan om nieuwe inspiratie op te doen: “Ik neem echt even een pauze. Ik ben al bijna 5 jaar aan een stuk op tour dus ik ben moe en heb dit nodig. Ik heb over zowat alles geschreven wat ik meegemaakt heb en ik vind dat ik terug wat moet gaan leven en dan zien wat ik ga doen.” Haar time-out zal wel pas zijn voor na haar komende tour met Dizzee Rascal, in 2010.

In the mean time zal Allen zich bezig houden met het oprichten van een eigen label. Niet alleen omdat ze de kritiek van haar platenbazen beu is, maar ook omdat ze met de grove borstel doorheen de muziekindustrie wil. “Ik vind dat er heel wat moet veranderen in de muziekindustrie en dat we veel zaken moeten herdenken”, aldus Allen. Een van de dingen die ze wil aanpakken is het illegaal downloaden van muziek, maar met dit project is ze al langer bezig. Ze zit immers in de Featured Artists Coalition waar ook leden van Radiohead, Blur en Pink Floyd in zitten, al was het wel hommeles tussen haar en de rest van de organisatie. Allen is fel gekant tegen illegale downloads, terwijl de FAC volgens haar eigenlijk zegt: “Wij hebben het gemaakt, wij zijn rijk, dus illegale downloads zijn oké.” Nu neemt Allen dus het heft in eigen handen. De volgende keer dat we haar gaan terug zien zal of naast het zwembad zijn, of achter de knoppen van haar eigen platenlabel. Of misschien toch op een podium, als is het dan om een award te ontvangen, zoals ze maandag nog gedaan heeft op de Q awards.

www.lilyallenmusic.com
www.myspace.com/lilymusic
www.lilyallenmusic.com

recent

English Teacher :: This Could Be Texas

Muziek die in de rondte stuitert als een lading...

Keane

25 april 2024Koninklijk Circus, Brussel

"Wat een zaal! Hier zouden we wel een week...

Gaye su Akyol

24 april 2024De Roma, Borgerhout

The Jesus and Mary Chain

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Hoe moeilijk kan het zijn om een geluidsman eens...

James Brandon Lewis Quartet

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

verwant

Lily Allen is toe aan een break, of ze wordt gek

Lily Allen zegt al een tijdje dat ze het...

Dizzee Rascal :: Tongue n’ Cheek

Er was afgelopen zomer geen ontkomen aan. “Bonkers”, de...

Dizzee Rascal :: Tongue N’ Cheek

De wereld is kapot. U kunt dus twee dingen...

PUKKELPOP 2009 :: Dizzee Rascal, donderdag 20 augustus 2009, Marquee

Op de Pukkelpop-beurtenkaart van grimer Dizzee Rascal staan al...

Lily Allen :: 8 mei 2009, AB

Is ze zat? Mager? Toch niet weer verdikt? Is...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in