Vorst Nationaal werkt aan modernisering

{image}Het bestuur van Vorst Nationaal wil de legendarische zaal laten evolueren naar een multifunctionele ruimte, die afgestemd kan worden op de meer actuele vrijetijdsnoden. Maar liefhebbers der rock, vreest niets: het is niet de bedoeling om rockconcerten te bannen. In tegendeel.

Veertig jaar Vorst: goed voor zo’n 4000 concerten en prachtige herinneringen voor zowat 15 miljoen bezoekers. Dat zijn de cijfers die de alom bekende concertzaal sieren. Er waren echter geruchten dat het bij deze aantallen ging blijven; er zou aan gedacht worden om de zaal om te vormen naar een variététheater. Hierbij werd vooral gedacht aan de omwonenden, want bij elk concert stromen de klachten over wildparkeerders en geluidsoverlast in grote hoeveelheden binnen.

Gelukkig kwam er vanuit de hoek van de eigenaar, de Music Hall Group, een spaak die de geruchtenmolen deed stoppen. “Het is niet de bedoeling om de bestaande zaalcapaciteit naar beneden te halen noch om de rockconcerten te bannen. Het nieuwe Vorst Nationaal zal een toekomst uitbouwen waarin duurzaamheid, ecologisch bewustzijn en meer comfort centraal staan.”

Er wordt gedacht aan alle betrokkenen bij een megaconcert. Er zal meer comfort zijn voor het publiek in de vorm van betere parkeermogelijkheden, beter zitcomfort én betere horecamogelijkheden. De artiesten zullen in een volledige gemoderniseerde backstage mogen zetelen en de omwonenden zullen van overtollige verkeersoverlast gespaard blijven door de bouw van een ondergrondse parking.

Op deze manier kunnen de nieuwe generaties muziekliefhebbers toch nog hun eigen Vorst-herinnering creëren en zal het mogelijk zijn om ook andere genres als dans, arena-opera’s, musicals en sport een kans te geven om van deze mythische rocktempel gebruik te maken. De legendarische brug tussen artiesten en publiek wordt nog eens extra verstevigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

tien − 8 =