Toch geen Pulp reünie, zegt Jarvis Cocker

Eerder deze week berichtten we dat Pulp, het Britpopcollectief rond Jarvis Cocker, volgens NME een reünie plant voor de 40ste editie van Glastonbury in 2010. Jarvis komt nu, opnieuw in the NME, terug op zijn uitspraak (“Glastonbury means an awful lot to me, I would love to play there again. We’ve talked about it, there we go, there’ll be a band reunion”) en claimt dat deze uit de context gerukt is. Het lijkt er wederom op dat de aanhouder toch wint: géén Pulp reünie. Driewerf helaas.

Volgens mister Disco 2000 wordt de bal volledig misgeslagen en hij ontkent dan ook alle geruchten: “I can categorically tell that Pulp have no plans to get back together. Someone asked me if I fancied playing at the 40th anniversary of Glastonbury, I said yes, they twisted that into a ‘Pulp reform’ story. It’s not true”. De high school band van Cocker, 15 (!) jaar indertijd, was big business in Groot-Brittannië in de jaren 90, scoorde Europese hits met Common People en Disco 2000 en headlinede Glastonbury’s Pyramid Stage in 1995 en 1998, maar staat op non-actief sinds de release van het 2001-album We Love Life.

Even een losse greep uit het assortimentje van geruchten. We schrijven maart 2007, een jaar na de release van Jarvis’ eerste soloalbum Jarvis, die op dat moment alle geruchten omtrent een Pulp reünie van tafel veegde (“Hell would have to freeze over first!”), ondanks het feit dat hij op het podium vergezeld werd door Pulp bassist Steve Mackay, hulpgitarist Richard Hawley en Candida keyboard Doyle.

Over naar 2009, hét topjaar voor gissers en gokkers. Op 12 juni verklaarde Cocker dat de reünie van Blur, die dit jaar mochten headlinen op Glastonbury, wel eens inspirerend zou kunnen werken (“It’ll be interesting to see whether it’s a nostalgia thing or if it’s valid”), maar benadrukte desalniettemin dat een reünie van de Disco 2000 band van geld zou afhangen (“It all depends on how much money is on the table”). Om toch ook maar mee te doen met de reissuing trend van dit jaar, kondigde Universal Music op 12 oktober dan weer aan dat ook drie albums van Pulp een reissue zullen ondergaan. Op 17 november zullen deluxe edities van His ‘n’ Hers, Different Class en This Is Hardcore verschijnen, inclusief b-sides en nooit eerder vertoond materiaal, geslecteerd door mister Cocker himself. Laatst in het rijtje is dan de verklaring van Jarvis over zijn twisted quote, die hiermee opnieuw klaarheid schept en alle geruchten over een Pulp reünie van tafel veegt.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negen − acht =