Vandal X :: Instant Dislike

Hun homestudio heet "Louder Than Anyone", en zo is het maar net. Vandal X is luider, donkerder en strakker dan alle anderen. Het duo heeft de bijstand van Mauro Pawlowski en Steve Albini niet langer nodig om dé pokkeherrie van 2007 in je trommelvlies te stompen.

Dankzij die vervelende ’explicit lyric content’-waarschuwing van klimaatgoeroe en modern day ’Moeder Theresa’ Al Gore is de platencollectie van de nieuwe generatie kinderzieltjes vroom en onschuldig. Wel teenagers, Vandal X heeft een boodschap voor jullie klaar: "eat me/ eat shit and die/ fuck you/ fuck your mother/ go fuck yourself/ shut the fuck up/ go to hell/ kiss my ass/ suck my dick". End quote. Om het maar meteen gezegd te hebben: de nieuwe Vandal X is een bom. De vorige schijfjes van het vetste Belgische tweemansleger waren dat natuurlijk ook, maar Instant Dislike gaat nog verder dan Two Man Army uit 2004. Instant Dislike is een beslijkte legerbottine die je in de maag en ballen stampt. En read our boot: na een half uur zul je godverdomme naar meer smeken.

Na de samenwerking met Mauro voor het debuut Little Man’s Blues en met Steve Albini voor Songs From The Heart, staat Vandal X helemaal op eigen poten. De groep sprong over naar Vlas Vegas Records (waar ze tussen groepen als Hitch, Amenra en Galatasaray uitstekend thuishoren) en kondigden gelijk twee platen aan. In 2008 komt nog een album uit, maar tot dan zijn we méér dan zoet met Instant Dislike. Opener "Crying Shame" is meteen het langste nummer van de plaat en de intensiteit ervan gaat nergens meer liggen. Instant Dislike is van front to back een wall of sound van Geert Lambertiaanse afmetingen. Louder Than Anyoneè Fuck yeah!

Zanger/gitarist Bart Timmerman screamt haat, agressie, verderf en drummer/pletwals Gunther Liket ramt het teringlawaai gewoon richting moshpit. Titelnummer "Instant Dislike" is de briljante verkrachting van een heerlijk sologitaartje met een rauw brulrefrein dat net zoals "Gun Now" in het hoofd blijft beuken. Waarmee we meteen de meest toegankelijke nummers hebben genoemd, want Vandal X speelt vandaag vooral verbijsterend vlug. "Answer Unknown" klokt netjes na een minuut af en "Fucking Switzerland" duurt net geen verpletterende twee minuten. En tekstueel klinken ze heden ten dage zo: "Asshole!" (The Game), "I Fucking Hate You!" (Answer Unknown), "Come And Get It!" (I Like Your Pictures). Up yours, Gore.

Wie dacht dat Future Of The Left de hardste plaat van het jaar had afgeleverd, think again. McLusky en Shellac zijn koorknapen bij dit retestrakke, moddervette en snoeiharde Vandal X. Instant Dislike tart bijna de grenzen van het verdraagbare, maar na tientallen luisterbeurten valt er geen enkel mankement op te bespeuren. Dit is gewoon een smerig goeie plaat. Haal dit onkruid in huis vooraleer de puberangst acne op je gat pleurt. Nu!

http://www.louderthananyone.com/
http://www.louderthananyone.com/
Vlas Vegas Records

verwant

Vandal X :: “Wie zat er op nog een plaat van ons te wachten?”

Vandal X grossiert na twintig jaar nog altijd in...

Vandal X :: Vandal X

Er zijn nog zekerheden in het leven. Reacties op...

Vandal X :: ”Het zegt veel dat in de auto meestal Radio Nostalgie opstaat”

Het is even heel stil geweest rond Vandal X,...

Vandal X :: God Knows

In een muziekwereld waarin de verpakking belangrijker is dan...

aanraders

English Teacher :: This Could Be Texas

Muziek die in de rondte stuitert als een lading...

Girl In Red :: I’M DOING IT AGAIN BABY!

Somberte verkoopt, zo ook de sad girl aesthetic waar...

Vampire Weekend :: Only God Was Above Us

Haal de witte sokken en debardeurs boven: Vampire Weekend...

Ivy Falls :: Sense & Nonsense

Rol de gordijnen maar dicht, kruip gezellig onder een...

Hurray For The Riff Raff :: The Past Is Still Alive

Alynda Segarra. Bound for Glory. Was Small Town Heroes in...

recent

Constant Permeke in tegenlicht :: Permekemuseum, Jabbeke

In 2020 sloot het Permekemuseum voor een grondige renovatie...

Zap Mama

25 april 2024De Roma, Borgerhout

Teddy Swims

25 april 2024Trix, Antwerpen

English Teacher :: This Could Be Texas

Muziek die in de rondte stuitert als een lading...

Keane

25 april 2024Koninklijk Circus, Brussel

"Wat een zaal! Hier zouden we wel een week...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in