Robbing Millions :: Rêve Party

Bekijk Berichten

De rijke bonzen dezer aarde ontwaken weer eens met wat miljoentjes minder in de kluizen: Robbing Millions is terug! De Brusseleirs laten deze keer hun frisse en dansbare indiesound stevig trekken in een bouillon van louche psychedelicakruiden en brengen ons een doldwaze rit op het nieuwe album Rêve Party. Het devies luidt dus: ‘Alors On Danse’, maar deze keer ‘In The Sky With Diamonds’!

Dat onze hoofdstad een cocon is waaruit regelmatig prachtige vlinders of nijdig stekende wespen opstijgen, hoeven we u niet te vertellen. Meteen moeten wij dan denken aan de vele boeiende grootstadhiphopprojecten als Le Motel en Zwangere Guy, aanstekelijk dansbare fusionjazz van Bandler Ching of Bombataz, en uiteraard internationale popgrootheden als Angele en Stromae. En nu is het nog eens de beurt aan een van de sterkhouders van de rockstal: Robbing Millions!

Sinds hun ontstaan in 2013 wist de band intussen genoeg bekendheid op te bouwen om niet meer steeds beantwoord te worden met de vraag: ‘Wie, Robbie Williams?’ Hun karakteristieke dansbare indierock wist het Belgische publiek zeer te pruimen op langspelers Robbing Millions (2016) en Holidays Inside (2021). Mythische weides te Werchter of Kievit werden moeiteloos ingepakt als waren het kerstgeschenkjes, en dus was het na die laatste plaat hopen op nieuw werk. Deze keer hoeven we er geen vijf jaar op te wachten, want hier is hij dus: Rêve Party.

Nog een extra portie van voorgenoemde indierock is het evenwel niet geworden. Eigenlijk hadden we het al kunnen weten met de naam op de verpakking. Dansbaar en aanstekelijk is het nog steeds – zie het woord ‘Party’ in de titel – maar verwacht daarbij een stevige scheut psychedelica. De dansvloer wordt betreden in een droomtrip – vandaar dus die ‘Rêve’.

Psychedelica heeft veel verschillende verschijningsvormen in minstens evenveel wazige dimensies, en de Brusselaars kiezen hier voor diegene die we zullen omschrijven als ‘Outbackpsychedelica’. Om niemand te vervelen met spitsvondige termen en definities: denk aan Aussies als King Gizzard And The Lizard Wizard, Pond of Tame Impala in hun vroege dagen.

Die kaart wordt resoluut getrokken van bij opener “Magicians” en blijft een constante doorheen de twaalf tracks van het album. Maffe geluidseffectjes – horen wij nu meeuwen krijsen op “Samaras”? – worden toegevoegd aan de ritmesectie, en akkoorden zetten het niet zelden op een dolen van jewelste doorheen alle toonaarden. Maar wie denkt dat dit oneindig in de rondte tollende spielerei is, kunnen we geruststellen: nergens verliest de groep zijn talent om nummers dansbaar en edgy te laten klinken. “Same Skin”, “Rave Party” en “Elastics” zullen u zeker van de stoel doen recht hoppen, en op “Doctor” of “Royal Path” zal u meewarig het hoofd heen en weer knikken. “Chine Impériale” heft dan weer erg statig aan en neemt de tijd om binnen te komen, zich neer te zetten en dan al het behang van de muren te scheuren met een machtige outro. Geen probleem, we waren toch al even uitgekeken op dat oubollige bloemetjesmotief.

De Brusselse bende trakteert ons hier dus op een zeer te pruimen droomfuif, al moeten we er wel bij vermelden dat hun beslissing om resoluut voor Outbackpsychedelica – een nieuwe term is geboren! – te kiezen soms resulteert in nummers die wat Robbing Millions’ DNA missen. Ze klinken wat als een stijloefening, maar wel een die met verve gebracht wordt. Wij verwachten dan ook grootse momenten met dit nieuw geluid, binnenkort op Belgische podia. Maar deze keer toch ons sjamaangewaad aantrekken boven die blitse dansschoentjes.

8
Born Losers Records
BRNS, Girls In Hawaii, Bombataz

verwant

We Are Open 2020

Trix, Antwerpen

"België, wat is dat?", vragen lieden met een slechte...

2 x Giovanni Di Domenico :: Delivery Health / M(h)ysteria

De Brusselse Italiaan Giovanni Di Domenico is de laatste...

Wheels :: Souletude

Zuivere genres zijn niet meer van deze tijd. Bands...

One Festival met Mozes & The Firstborn en Robbing Millions

De festivalzomer looopt stilaan op zijn einde. Andere jaren...

Absolutely Free Festival (1-2 augustus 2014) :: De krachtige formule

Festivals met steeds weer dezelfde namen, dezelfde trekjes en...

aanraders

Ronker :: Fear Is A Funny Thing, Now Smile Like A Big Boy

Ronker-frontman Jasper De Petter over hoe Fear Is A...

ILA :: Ayna

Het was met verbetenheid dat Ilayda Cicek zich met...

English Teacher :: This Could Be Texas

Muziek die in de rondte stuitert als een lading...

Girl In Red :: I’M DOING IT AGAIN BABY!

Somberte verkoopt, zo ook de sad girl aesthetic waar...

The Lemon Twigs :: A Dream Is All We Know

De Amerikaanse band The Lemon Twigs komt terug met...

recent

Ronker :: Fear Is A Funny Thing, Now Smile Like A Big Boy

Ronker-frontman Jasper De Petter over hoe Fear Is A...

The Strangers: Chapter 1

Vooraan de jaren negentienhonderdtachtig begon Renny Harlin commercials en...

J. Bernardt :: Contigo

Op Contigo slaat Jinte Deprez’ alter ego J. Bernardt...

Ronker

15 mei 2024Ancienne Belgique, Brussel

'Welkom op onze babyborrel!' Hoezo, al een albumpresentatie? Onze...

Maria Iskariot :: ”We zijn heel verschillende persoonlijkheden die elkaar versterken”

'Bedankt', zongen ze al in de preselectie, maar de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in