VENTILATEUR :: Nectar

Wij zijn op deze pagina’s al eerder enthousiast geweest over de Bruggelingen van VENTILATEUR, en met nieuwe single “Nectar” komt daar weinig verandering in.

Het instrumentale kleinood “Nectar”, een dikke drie minuten, is de perfecte soundtrack voor een trage herfstwandeling. VENTILATEUR brengt een mix van jazz en psychedelica waarin niets moet en alles mag, als het maar ongedwongen klinkt. Dat het nummer zeer filmisch is en je vanbinnen zachtjes doet gloeien, mag niet verbazen als je weet dat de band vorig jaar al hoge ogen gooide met A Soundtrack For Happiness. Die lome, instrumentale sfeer doet soms wat denken aan Schreel Van De Velde, nog zo’n beperkte bezetting die zich vooral langzaam haast. “Nectar” is trouwens de voorbode van de eerste “echte” debuutplaat van het trio, Hoofdplaat.

De clip voor “Nectar” werd gedraaid tijdens de opnamesessies in Nederland voor dat album. Aan het geprul met bananen en ballen te zien, waren die opnames een plezante bedoening. De half psychedelische, half nostalgische filter die over het beeld hangt, vult perfect de ongedwongen sfeer van het nummer aan. Die debuutplaat komt trouwens in het voorjaar (maart, om precies te zien) uit bij W.E.R.F. Records en werd ingeblikt door Jeff Claeys, bekend van onder andere recent werk van Millionaire. Wij leggen ons alvast in de juiste positie klaar in het gras.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien + acht =