Siem Reap :: Happiness Is Other People

Slint leeft, verblijft in België, en speelde vroeger blackmetal.

Toegeven, die inleiding heeft wat uitleg nodig. Wij hebben het hier over “Happiness Is Other People”, de nieuwe single van Siem Reap. Dat is het nom de plume waaronder Gilles Demolder, die u kan kennen van Oathbreaker en Wiegedood, al drie jaar in alle stilte aan zijn zeer persoonlijke liedjes zit te schrijven.  Al is stil hier relatief te noemen. Wij moesten tijdens het luisteren soms aan Alex G denken (die lijzige zang) en Siem Reap durft in Duyster al wel eens in de buurt van Pinback gesignaleerd te worden, maar evengoed wordt er opgebouwd naar een luide en hoekige climax zoals we die kennen vanop Spiderland. En zo na een minuut of acht mag dat distortionpedaal toch weer aan. Zeker voor ons Belgenlandje boort Demolder hier een vruchtbare en weinig ontgonnen muzikale ader aan. Het hart draagt Demolder daarbij duidelijk op het puntje van zijn tong. De tekst van “Happiness Is Other People” is brutaal eerlijk en metafoorloos, en bestaat uit alledaagse observaties over jezelf en de ander. Blij klinkt het allemaal niet. God schiep de dag, wij slepen ons erdoor, en voor Demolder sleept het nog een beetje harder dan de gemiddelde mens. Schoon en authentiek is het dan weer wel.

Now What? van Siem Reap verschijnt op vrijdag 12 november bij het Berlijnse label Isolation Records. Diezelfde avond is hij te vinden op de planken van de Handelsbeurs in Gent tijdens het Duysterfestival.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

8 − 5 =