Whorses :: Shaking

“Shaking” van Whorses is een zachtwiegend slaapliedje waarop het aangenaam soezen is.

Het Kortrijkse Whorses is het meest bekend om hun intense en trommelvliesteisterende noise. In die hoedanigheid toerden ze al met STAKE, Brutus en Raketkanon. Hun debuutalbum zit er aan te komen en die zal naast het hardere werk ook voor de helft gevuld worden met akoestische nummers. In de eerste single “Shaking” laten ze ons kennis maken met deze door Elliot Smith en Mac Demarco geïnspireerde melancholie.

Alle stoerheid en spierballengerol worden achterwege gelaten. “Shaking” combineert sprankelende melodieën op een lichte countryshuffle met achteloos gedebiteerde teksten en een heerlijk op de lippen getoeterde brug. Het nummer kabbelt aangenaam weg – wat het tegelijk gelijkmoedig en lichtjes verslavend maakt.

Dit is een nummer van het soort waarvoor de repeat-knop is uitgevonden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

15 + acht =