The Low Anthem: nieuwe plaat met nieuwe stijl

Binnenkort pakt The Low Anthem uit met een langverwachte nieuwe plaat. Op Eyeland, dat half juni verschijnt, proberen ze meteen ook een nieuwe stijl uit, die de groep ‘Future Folk’ doopte.

”Het begon heel vaag en abstract”, zegt medeoprichter Ben Knox Miller die tevens zanger en gitarist is van de band. “Het is ook moeilijk om details te geven over de plaat zonder de verassing op het einde te verklappen.”

Na hun laatste plaat Smart Flesh in 2011 laste The Low Anthem een pauze in. Niet om tot rust te komen, maar wel om hun eigen studio uit te bouwen: ze maakten zich het Colombustheater in Providence eigen en vormden het om tot hun Eyelandstudio. Twee jaar later, in november 2013 herleefde niet enkel het theater, maar ook de band.

Wie benieuwd is naar de nieuwe stijl ‘Future Folk’, kan al op 20 mei in voorverkoop Eyeland bemachtigen. Voor anderen wordt het wachten tot 17 juni, wanneer de plaat in de rekken ligt. Hier volgt alvast een voorproefje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × vier =