The Afghan Whigs plannen beest van een plaat

Twee jaar terug was er al een livereünie, nu is in alle stilte ook een nieuwe plaat ingeblikt. Op 14 april brengt Afghan Whigs na zestien jaar studiostilte dan toch een vijfdeling uit: Do To The Beast. En daarvoor keert de groep terug naar het vertrouwde Sub Pop dat hen ooit lanceerde.

Ze mochten dan al opnieuw samen hebben gespeeld, ondertussen was het stof dat die concerten in 2012 hadden opgeworpen al lang weer gaan liggen. Of die reünie nog wel ongoing was, was zelfs een klein vraagteken. Maar blijkbaar werd onder de radar toch werk afgeleverd. Terwijl iedereen de andere kant opkeek, namen Greg Dulli, Rick McCollum en John Curley een nieuwe plaat op die deze lente, tussen twee weekends op het Coachellafestival in, ter wereld komt.

Het zal de eerste nieuwe muziek zijn die The Afghan Whigs uitbrengen sinds ze in 2006 — nog in volle pauze na de split in 1998 — twee nummers opnamen voor de compilatie Unbreakable. Toen speelden ze “Magazine” en “I’m A Soldier” in. Wat de titels van de nieuwe songs zijn, hoe ze klinken of met wie ze zijn opgenomen is allemaal een raadsel. Het enige bekende is: The Whigs zijn echt helemaal terug. En dat is verdomd goed nieuws.

En om dat te vieren: nog eens “Debonair” van op het onverslijtbare Gentlemen:


The Afghan Whigs – Debonair (Video) on MUZU.TV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 + 13 =