Bløf staat in het midden van alles

Nederlands grootste en vooral beste band vierde twee jaar geleden nog zijn twintigjarige bestaan, maar stortte zich als een groep hongerige debutanten op wat zijn elfde plaat zal worden. Die is nu klaar, heet In Het Midden Van Alles en verschijnt op 25 april.

Veel geeft het Zeeuwse viertal nog niet prijs, maar de trailer verraadt dat er weer duchtig geëxperimenteerd is met de sound van de band. Dat is een gewoonte van Bløf. Zo was de vorige plaat, Alles Blijft Anders uit 2011, beïnvloed door bands als Kings Of Leon en Snow Patrol, terwijl de roemruchtige Hansa Ton Studio waar de band de plaat opnam ook haar stempel drukte. In die studio in Berlijn maakten U2 of R.E.M. platen als hoofdstukken muziekgeschiedenis. Eerder was er het akoestische tweeluik Oktober/April, opgenomen in Ierland, waarin dan weer namen als Kings Of Convenience, Glen Hansard en Damien Rice doorschemerden.

In Het Midden Van Alles is dan weer opgenomen in het Zuid-Franse Carpentras en werd afgerond in de ICP Studio in Brussel. Geen onbekende plek voor Bløf, gezien de band daar eerder al de albums Boven en Watermakers opnam, waarbij vooral die laatste plaat de grote doorbraak voor Bløf betekende. In een interview met Enola naar aanleiding van Alles Blijft Anders, gaf de band aan vol te zijn van Elbow. Of die invloed hoorbaar zal zijn op de nieuwe plaat valt af te wachten. Wel wordt bij de trailer al meegegeven dat producer JB Meijers (Tröckener Kecks, Frank Boeijen, Carice van Houten) meer sferen en diepte gaf aan het geluid van het album.

Er is nog geen single of opwarmer vrijgegeven. Aan de release is wel al een lentetour gekoppeld, die de band tweemaal dichtbij de Belgische grens brengt: op 3 april in Gebouw-T, Bergen op Zoom en 16 april in de Mezz in Breda. Altijd een aanrader. De trailer kan u hier bekijken:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 − zeven =