Zonde volgens Tori Amos

Het album Abnormally Attracted To Sin van roodharige Amos dat 18 mei zal verschijnen is alweer haar tiende studioplaat. Mevrouw Hawley vierde in 2008 haar artistieke onafhankelijkheid door te breken met Epic, maar zal Abnormally Attracted To Sin toch weer gewoon via een platenlabel (Universal) uitbrengen.

Vorige week stond ze op het SXSW festival in Texas en liet daar voor het eerst nummers van de nieuwe studioplaat horen. De nieuwe langspeler gaat over een onderwerp dat ze al eerder naar voren bracht nl. macht. In een recent interview met Rolling Stone Magazine zegt ze hierover: ”before, we used to think power was if you had a job and you had money, and if that’s our definition of success, then very few people have it – the money part anyway – . So (I’m) redefining what it means, because power is also an aphrodisiac.”

Behalve een normale versie van het album zal er ook een speciale DVD editie uitgebracht worden met 16 “visualettes”, korte films gemaakt door Christian Lamb die ze zelf financierde. Het materiaal voor de filmpjes is opgenomen tijdens de American Doll Posse wereldtournee en waren in feite de inspiratie voor haar nieuwe album. Ze wilde de fans een schat meegeven, iets waar de mensen waarde aan zullen hechten.

Het album Abnormally Attracted To Sin verschijnt 18 mei, de eerste single “Welcome To England” een week later.

De tracklist:

 1. Give
 2. Welcome To England
 3. Strong Black Vine
 4. Flavour
 5. Not Dying Today
 6. Maybe California
 7. Curtain Call
 8. Fire To Your Plain
 9. Police Me
 10. That Guy
 11. Abnormally Attracted To Sin
 12. 500 Miles
 13. Mary Jane
 14. Starling
 15. Fast Horse
 16. Ophelia
 17. Lady In Blue

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × 3 =