The Jayhawks wachten op de zon tijdens de zomerfestivals

Oerbandleden Mark Olson en Gary Louris traden de afgelopen jaren al vaker weer samen op maar voor een aantal zomerfestivals zal de volledige midden jaren 90 bezetting officieel op het podium staan.

De alternatieve americana band uit Minneapolis werd hier redelijk bekend door het album Hollywood Town Hall en de doortocht op Pinkpop, maar toen in 1995 zanger en songsmid Mark Olson de band verliet om zijn zieke vrouw te verzorgen -met wie hij later Original Harmony Ridge Creekdippers oprichtte – was het snel gedaan met het succes van The Jayhawks. Na de echtscheiding van Olson en Williams vonden de twee oppersongschrijvers van de band elkaar weer – het lijkt wel een Yoko verhaal – en brachten begin dit jaar samen het akoestische, door Black Crowes voorman Chris Robinson geproduceerde Ready for the Flood uit. Sindsdien toeren ze samen en op het moment dat Spaanse promoters hen vroegen om weer in de line up uit de jaren negentig te spelen was dat eigenlijk wel een logische stap, of zoals Gary Louris aan Billboard vertelde: “Since Mark and I are now buddies again, and the fact that Karen is now willing to do some shows because now her daughter is old enough for her to leave for periods of time, its just become more viable”.

Vooralsnog zal de band maar één festival in Europa aandoen, het Spaanse Primavera Sound Festival, maar niet gewanhoopt, er staan ook optredens in 2010 op de planning. Nieuw materiaal zit er nog niet in, “As far as recording together, we don't have any plans to do that. But if we continue to do it and we're just loving it, then of course you need new songs." Dus wie weet zijn de mannen (en vrouw) binnenkort in onze contreien te aanschouwen met nieuw materiaal.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × vier =