Toman’s ambitieuze werkstuk

Onlangs deelden we al mee dat Tomàn druk bezig was met een gedurfde opvolger van We Should Have Smoked The Salmon First. Hun derde album zal op 27 april in de winkelrekken liggen en heeft weer een spitsvondige titel meegekregen: Where Wolves Wear Wolf Wear.

Dat de nieuwe Toman een ambitieus werkstuk ging worden wisten we al langer. Nu is er echter meer nieuws. De plaat zal immers op 27 april uitkomen, een weekje later als aanvankelijk gepland. Verder geven de muzikanten meer informatie over de inhoud van hun nieuwe cd. Deze zal immers niet meerdere nummers bevatten, maar één lang werkstuk. Naar eigen zeggen wil de band de luisteraar meevoeren op een veertig minuten durende reis naar een sprookjesachtig, maar toch herkenbare wereld, met vrolijke zalmen, hongerige beren, hebzuchtige mannen, een eenzame uil, een roodharige slotenmaker, een arme kleermaker en afgeleefde paarden. Muzikaal wordt de postrock van hun debuut nog verder verlaten dan op hun vorige album. De luisteraar mag zich volgens het persbericht verwachten aan: “continuously changing excursions of vivid guitarplay, pumping bass lines, sweet Rhodes sweeps, killing drumbeats, sliding synths and some real West-Flemish humor.”

Het album werd door Wouter Vlaeminck van Tomàn zelf gemixt. Het geheel werd gemasterd in de Londense Abbey Road studios door Adam Nunn, die reeds zijn strepen verdiende bij goed volk als Radiohead en Scott Walker. Bij het cdtje zal een veertig pagina’s tellende strip zitten die ontworpen is door Wouters broer en medebandlid Lode. De groep trekt er bovendien op uit om ten lande hun nieuwe werk te presenteren.

Optredens:

 • 14/04 cc luchtbal (antwerpen)
 • 24/04 4ad (diksmuide)
 • 26/04 de kreun (kortrijk)
 • 06/05 charlatan (gent)
 • 14/05 stuk (leuven)
 • 23/05 de zwerver (leffinge)
 •  

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Schrijf uw reactie
  Vul hier uw naam in

  3 × 2 =