Neil Young promoot ecologische auto’s

Fork in the Road, zo zal het nieuwe studioalbum van Neil Young heten. Volgens een woordvoerder is de release gepland voor 27 maart. Dit betekent echter dat andere geplande projecten voorlopig nog even moeten wachten. Minder goed nieuws voor de fans dus.

Fork in the Road wordt een conceptplaat over elektrische auto’s, in de lijn van Neil Young’s LincVolt-project. De eerste single uit het album zal ‘Johnny Magic’ heten. Enkele weken geleden was de titeltrack al beschikbaar op Young’s website (http://www.neilyoung.com), met bijhorende geestige videoclip. ‘Fork in the Road’ is een aanstekelijk bluesnummer waarin Neil Young commentaar geeft op de lamentabele economische toestand. Het filmpje toont hoe Young, met earplugs verbonden met een appel, het nummer op lachwekkende wijze ten berde brengt voor een webcam.

Of alle fans even blij zijn met de komst van Fork in the Road is zeer de vraag. De release van het langverwachte Archives Vol. I, een collectie van vroege opnames uit Young’s carrière, was immers gepland voor februari. Net als de Crazy Horse-plaat Toast wordt Archives nu op de – hopelijk niet te lange – baan geschoven. Een bummer van formaat voor de fans van Neil Young. Bovendien is niet iedereen even enthousiast over de nieuwe Fork in the Road– nummers, waarvan Young er al enkele demonstreerde tijdens zijn laatste North American Tour.

Dat de release van Fork in the Road nu voorrang krijgt op andere projecten, is volgens Young’s woordvoerder niet meer dan logisch, “in light of the timeliness of the subject matter.” Bovendien wil Neil Young het nieuwe materiaal liefst uitbrengen vóór zijn reeds veelbesproken concert op Glastonbury 2009.

Op de nieuwe plaat is Young’s Electric Band te horen, bestaande uit hemzelf, bassist Rick Rosas, drummer Chad Cromwell en gitarist/organist Ben Keith. Ook vrouwlief Pegi laat haar stem horen op Fork in the Road. Met deze nieuwe songs brengt Neil Young een mix van basic blues, rake teksten en het LincVolt-concept. Zó slecht klinkt dat nu ook weer niet.

http://www.neilyoung.com
http://www.myspace.com/neilyoung
http://www.neilyoung.com

recent

Masters Of The Air

Toen begin deze eeuw Band Of Brothers verscheen, sloeg...

Fontaines D.C. :: Starburster

Fontaines D.C. for the bigger and bolder: vierde album...

Manu Chao

16 april 2024Het Bau-Huis, Sint-Niklaas

Morrissey wilde op de Lokerse Feesten geen paardenworst, Manu...

Civil War

Nog voordat iemand de film gezien had, veroorzaakte Alex...

Animalia

Het MOOOV-filmfestival biedt een staalkaart van het beste uit...

verwant

Neil Young :: Chrome Dreams

Omdat Neil Young Chrome Dreams nu uitbrengt in zijn...

LeNoise plays Harvest (Neil Young)

4 november 2022CC De Zeepziederij, Bree

Zelfs met het mes op de keel, onze laatste...

Neil Young with Crazy Horse :: Toast

De releases van nieuw werk van Neil Young volgen...

Neil Young with Crazy Horse :: Barn

De voorbije coronaperiode was voor Neil Young vooral een...

Neil Young :: Way Down In The Rust Bucket / Young Shakespeare

2021 lijkt het jaar te gaan worden dat de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in