Het eerste hoofdstuk uit de nieuwe Franz Ferdinand is voltooid

Eind januari komt dan eindelijk het langverwachte nieuwe album van Franz Ferdinand uit: Tonight : Franz Ferdinand. Veel langer had die opmaat naar het album van ons ook niet hoeven duren want de plaat word al maanden aangekondigd -op een nieuwe G N’R zit niemand te wachten, is het wel?-.

Even terugspoelen naar begin juni van het vorige jaar -daarmee 2008 bedoelend voor diegene die nog niet helemaal in het nieuwe jaar zitten-. In Londen wordt er een optreden aangekondigd van een mysterieuze band in de fameuze MacBeth -misschien bij U meer bekend als de reden waarom Mr. Winehouse in het cachot zit-. Het blijkt Franz Ferdinand te zijn die met try outs bezig zijn voor hun nieuwe album. Daarna volgden er nog meer ‘geheime’ optredens, zoals op Glastonbury, waarvoor ze zelf flyerden op het terrein. De demo “Lucid Dreams” zag als eerste het daglicht op de bands’ website en werd ook meteen maar gebruikt in het spel “Madden 09”. De albumversie van dit nummer is uiteindelijk wel totaal anders geworden.

Inmiddels treden ze gewoon weer officieel op en zit het album er binnen een paar weken aan te komen. Waren de 2 vorige albums nog een logisch vervolg op elkaar, het nieuwe zal meer synthesizer gebaseerd zijn zoals je al in de single “Ulysses” kunt horen. Dit is vooral toe te schrijven aan producer Dan Carey -hij deed ondermeer werk voor Hot Chip , Emiliana Torrini, CSS en Sia-. Benieuwd of het album de belofte -ze zouden de huidige Britse muziekscene moeten gaan redden- gaat waarmaken zijn we wel.

De tracklist van Tonight : Franz Ferdinand:

 1. Ulysses
 2. Turn It On
 3. No You Girls Never Now
 4. Twilight Omens
 5. Send Him Away
 6. Live Alone
 7. Bite Hard
 8. What She Came For
 9. Can’t Stop Feeling
 10. Lucid Dreams
 11. Dream Again
 12. Katherine Kiss Me

Het album komt op 26 januari uit en de single is vanaf nu te bekijken:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien + 5 =