Metropool loopt storm voor nieuwe Morrissey

Mensen met een voortreffelijke muzieksmaak hebben – voor zover dat nodig zou zijn – een extra reden om te verlangen naar de zomer. Op 8 juni maakt Morrissey de Antwerpse Elisabethzaal immers nog wat meer koninklijk. Zijne gekuifde muzikale hoogheid komt er zijn nieuwe Years of Refusal voorstellen. Correctie: snelle mensen met een voortreffelijke muzieksmaak want de kaartenvoorraad blijkt al uitgeput.

Voor alle Smithsfans die ondanks alle ontkennende berichten toch nog hoopten op een Wiedergutmachung tussen angry old men Johnny Marr en Morrissey is het een zoveelste hard ontwaken. Met een geplande wereldtournee van eind februari tot begin juli 2009 mag het immers duidelijk zijn dat The Smiths tot bewijs van het tegendeel niet op een plaatsje in Morrissey's agenda kunnen rekenen.

Aanleiding voor de Tour of Refusal, die op 8 juni dus halt houdt in de Koningin Elisabethzaal (zou El Moz bijna een kwarteeuw na dat fameuze album nog altijd iets hebben met dode koninginnen?), is Morrissey's negende studio-album als solo-artiest. Years of Refusal verschijnt mid februari en wordt voorafgegaan door single “I’m Throwing My Arms Around Paris”. Daarop zullen twee b-kantjes staan – bij Morrissey doorgaans evenwaardig aan de single: “Because of My Poor Education” en “Shame is the Name”. Dat laatste met bijdrage van opper-Pretender Chrissie Hynde, in een ver verleden ook al te horen op “My Love Life”, een nummer uit 1991.

Fans die geen kaartje voor het Antwerps concert konden bemachtigen kunnen hun geluk misschien in Nederland beproeven. Twee dagen voor het Belgische concert doet Morrissey de WATT in Rotterdam aan. De kaartenverkoop voor dat concert start zaterdag 19 december om 10u. Meer info via www.watt-rotterdam.nl

Tracklist Years of Refusal
01 Something Is Squeezing My Skull
02 Mama Lay Softly on the Riverbed
03 Black Cloud
04 I'm Throwing My Arms Around Paris
05 All You Need Is Me
06 When Last I Spoke to Carol
07 That's How People Grow Up
08 One Day Goodbye Will Be Farewell
09 It's Not Your Birthday Anymore
10 You Were Good in Your Time
11 Sorry Doesn’t Help
12 I'm OK by Myself

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

dertien + 13 =