Kerst met Weezer

Het is bijna Kerst en de cd’s met de aangepaste muzak wordt overal te lande weer bovengehaald. Gelukkig zijn er nog enkele leuke en passende alternatieven. Denk bijvoorbeeld maar aan Sufjans Stevens Songs For Christmas, Christmas van Low of Phil Spectors classic A Chrismas Gift To You. Weezer kan nu aan het lijstje worden toegevoegd.

Christmas With Weezer zal enkel digitaal gereleast worden. Het gaat om zes bewerkingen van kerstklassiekers en twee bonustracks. De nummers werden oorspronkelijk gemaakt voor Tap Tap Revenge, een populair spel voor de iPhone. Door de grote vraag naar de songs van niet-iPhone gebruikers zullen de songs nu dus ook voor iedereen te downloaden zijn. Eerder waren Nine Inch Nails, Kaiser Chiefs en Daft Punk ook al te horen in Tap Tap Revenge. Het belang van muziek in computerspellen stijgt dus voortdurend en is een belangrijke marketingtool aan het worden voor bands. De tijden dat computerspelletjes enkel ‘pong’ als geluid hadden lijken dus definitief voorbij. Gelukkig is er voor de fans die muziek nog altijd de 8-bit en Chip Tune-scene of de iets bekendere Crystel Castles.

Weezer bracht dit jaar The Red Album uit en frontman Rivers Cuomo liet met Alone II: The Home Recordings of Rivers Cuomo ook solo-werk op de wereld los. Weezer behaalde de grootste successen in de jaren ’90 met hun debuutalbum Weezer (ook bestempeld als ‘de baluwe’) en Pinkerton. Buddy Holly uit het debuut werd een grote hit en bood met ironische punk-pop een tegengif tegen de zwartgallige grunge.

Tracklisting

1. We Wish You A Merry Christmas
2. Silent Night
3. O Holy Night
4. First Noel
5. Hark The Herald Angels Sing
6. O Come, All Ye Faithful

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − 10 =