ATP in 2009 met Styrofoam op de affiche

Nadat Styrofoam dit jaar al het alom geprezen album A Thousand Words uitbracht bij het Amerikaanse Nettwerk label, een megatour door Europa en de Verenigde Staten deed (waaronder een uitverkocht Brixton Academy met Death Cab For Cutie) en verantwoordelijk was voor de muziek van de Nike Women website valt de groep in 2009 wéér met de neus in de boter. De band is namelijk door The Breeders zelf uitgenodigd om op het All Tomorrow’s Parties festival in Groot-Brittannië te komen spelen in mei.

De meeste festivals worden gekenmerkt door muziek, modder maar vooral ook tenten. Zo niet het Britse ATP Festival in Minehead. Dit festival in mei valt allereerst op omdat het 2 weekeinden is, maar ook doordat slapen gebeurd in twee vakantieparken. Nee, geen families met kinderen maar feestvierende muziekfans in chalets, voorheen meer bekend als de aloude bungalow. Een ander opvallend feit is dat de twee weekenden gecureerd worden door artiesten, die ook gewoon tussen de muziekliefhebbers in een huisje zitten en dat het festival na 10 jaar nog steeds sponsorloos is. Het begon ooit onofficieel in 1999 met Belle and Sebastian en inmiddels mogen onder andere Mogwai en de Yeah Yeah Yeahs zich oud curator van het festival noemen. Maar niet alleen de gekozen bands hebben carte blanche want de organisatie liet ook al ooit de festivalgangers beslissen wie werden uitgenodigd om te spelen.

Komend jaar is het dus aan The Breeders om hun favoriete artiesten op het ATP podium te zetten. Nadat Kim Deal en co. Styrofoam op het Hasseltse Polsslag en in het Amerikaanse Portland aan het werk zag zijn The Breeders zo onder de indruk van de Antwerpse groep dat ze hen graag programmeren op ‘hun’ festival. Andere acts die al bevestigd zijn : Bon Iver, Deerhunter, Teenage Fanclub en Shellac.

Ons wordt in ieder geval verzekerd : “Arne van Petegem onderbreekt vanzelfsprekend met plezier de opnames van een nieuw album om deel uit te maken van deze indrukwekkende line-up.”

http://www.myspace.com/styrofoam
http://www.atpfestival.com/;http://www.nettwerk.com/
http://www.myspace.com/styrofoam

recent

Ilja Leonard Pfeijffer :: Alkibiades

Bekroond, gelauwerd, alom gelezen en geprezen: zonder overdrijven mogen...

Â¥$ :: Vultures 1

Doorheen zijn hele carrière zijn twee elementen altijd dominant...

Talk Show

27 maart 2024Botanique, Brussel

Eind jaren tachtig sloegen alle rockers plots aan het...

Arthur The King

Uitgerekend in de week dat Joe Camp – de...

Hors-saison

Met zijn sociaal bewogen films past Stéphane Brizé binnen...

verwant

Styrofoam & The Go Find :: Present The Empathy Exams

Je groeit op. Doorheen de tijd komt daar langzaam...

Styrofoam :: Political Songs

Eentje is geentje. Het bloed kruipt waar het niet...

Styrofoam :: We Can Never Go Home

Op Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers had Styrofoam zijn...

Styrofoam :: Fully Present

Is het echt al van 2010 geleden dat er...

Ansatz der Maschine :: Tattooed Body Blues

Mathijs Bertel toont zich meer en meer Mensch dan...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in