Freaky Age speelt voor de koning

Het blijft hard gaan voor de sympathieke tienerrockers van Freaky Age. Na een zeer succesvolle festivalzomer zijn ze door niemand minder dan de koning uitgenodigd om op 15 november ten dans te spelen in het Brusselse Jubelpark en wel ter ere van het vijftiende ambtsjubileum van Albert II.

Dit jaar is het vijftien jaar geleden dat Albert II de fakkel overnam van zijn overleden en kinderloze broer Boudewijn. Hoog tijd om het rock 'n roll gehalte van onze vorst – met een passie voor motoren en een buitenechtelijke dochter toch al geen quantité négligable – nog wat op te krikken moeten zijn adviseurs gedacht hebben. De jaarlijkste Koningsdag – vroeger Feest van de Dynastie genoemd – wordt dan ook van een cool kleedje voorzien.

Naast de traditionele vieringen zijn er de hele dag acitiviteiten voor duizend jongeren geboren in het jaar van de troonsbestijging van Albert II. Denk aan een real life kicker, een reusachtige Jenga of een quizz over ons institutioneel labyrint.

's Avonds barst het feest los in het Jubelpark met optredens van Freaky Age, koning van de Afrekening, en Puggy, een Brussele groep met internationale bezetting die eerder het voorprogramma van Incubus en de Smashing Pumpkins verzorgde. Beide bands mogen het jong geweld 40 minuten onderhouden.

Moeten we concluderen dat de koning fan is van Freaky Age? Volgens ons ként hij de Vlaamse Strokes niet eens want hij laat de optredens zomaar aan zich voorbij gaan. Pas na het muzikele geweld komt de koning himself nog even langs om wat quality time te spenderen met de kids…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × 5 =