Springsteen werkt als in een droom door

Nadat het laatste album Magic van Bruce Springsteen een jaar geleden uitkwam ligt de nieuwe Working On A Dream al eind januari in de schappen. In de jaren 70 en 80 kwamen zijn albums nog om de paar jaar uit, in de jaren 90 was hij wat minder productief, maar nu is hij inmiddels toch al toe aan zijn 24e album (en het vierde in de laatste 5 jaar).

Net als het vorige album is deze plaat opgenomen met de E Street Band. Springsteen bleef doorschrijven ten tijde van de laatste opnames van Magic, zoals hijzelf zegt : ”Toen vriend (en producer, nr) Brendan O’ Brien het nieuwe materiaal hoorde zei hij laten we doorgaan. En dat deden we dan ook tijdens de pauzes in de laatste tour met de E Street Band. Ik hoop dan ook dat Working On A Dream de energie van het live spelen overbrengt. Een paar van onze optredens tijdens de laatste toer waren immers van de meest energieke die we ooit brachten. Alle nummers waren snel geschreven en we hadden vaak maar een take nodig om het vast te leggen. Deze plaat maken was een feest van begin tot einde voor ons allemaal.” Het album bevat 12 tracks plus twee bonusnummers.

De tracklist van Working On A Dream :

 1. Outlaw Pete
 2. My Lucky Day
 3. Working On A Dream
 4. Queen Of The Supermarket
 5. What Love Can Do
 6. This Life
 7. Good Eye
 8. Tomorrow Never Knows
 9. Life Itself
 10. Kingdom Of Days
 11. Surprise, Surprise
 12. The Last Carnival
 13. The Wrestler (bonus track)
 14. A Night With The Jersey Devil (bonus track)

De titelsong "Working On A Dream" was alvast twaalf uur gratis te downloaden op zijn website en is nu tegen betaling digitaal via itunes te verkrijgen. "My Lucky Day" — de echte eerste single van het album — is exclusief via Amazon en Myspace tot 9 december downloadbaar en te bekijken via de genoemde websites.
Het album zelf komt op 27 januari uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

12 − 4 =