FESTIVALPARCOURS :: Cloudburst :: Een paddenstoelwolk boven Aartselaar

U kent goddeau al langer dan vandaag: wij kieperen het kaf bij het gft-afval en breken een lans voor het koren. Een schuur vol koren vindt u komende zaterdag 13 september in Aartselaar. Daar presenteert goddeau het Cloudburstfestival in cultureel centrum Het Aambeeld. Al zal u daar meer dan één slag van de hamer krijgen.

Aan lokale trots Autumn Delay de eer om te openen. De band is één van die jonge beloften uit de Antwerpse hardcorescene, maar onderscheidt zich van de rest van het peloton door zijn verpletterende sound te doorspekken met invloeden uit zowel rock als screamo. Autumn Delay speelde al vaak samen met The Setup, en voor wie dat niet veel zegt: weet dat de groep ook op eigen houtje al toerde door Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Respect, hoort u daarvoor te hebben, respect!

De Vlaamse postrocktrots Transit uit de Zealstal moeten we u niet meer voorstellen. Met Whitewater debuteerde Transit volgens onze (jbo) op zijn minst beloftevol en ook live staat de band voor knappe postrock met een intense combinatie van beeldschone gitaren en krachtige climaxen. Voorlopig hoogtepunt voor de band was ongetwijfeld het voorprogramma van Liars en 65DaysOfStatic in de AB vorige herfst, maar Cloudburst wordt ongetwijfeld een nieuwe voltreffer.
Plaat: Whitewater
Myspace: http://www.myspace.com/transit2006

Nog Duysterachtigs schoons van eigen bodem is Krakow; de trots van Herk-de-Stad. Denk aan ongebreidelde melancholie en tomeloze weemoed, geboren uit noodzaak om zacht te spelen om de buren niet wakker te maken. Onder het motto "Always play slowly" speelden de Limburgers voorprogramma’s voor onder meer Low en Explosions in the Sky. Vorig jaar stonden ze nog op het podium van Pukkelpop, dit jaar zakken ze met een gerust gemoed af naar het Cloudburst Festival. Een adempauze voor het geweld erna.
Plaat: As The Heart Is
Myspace: http://www.myspace.com/krakowmusic

Amenra gewelddadig noemen is een understatement van jewelste. Onze (jbo) noemde het echte debuut Mass III (een melting pot van sludge, hardcore en postmetal) een atoombom – al bleek dat nog slechts een atoomproef te zijn in vergelijking met het dit jaar verschenen Mass IIII. Wie altijd eens heeft willen weten hoe een paddenstoelwolk er in het écht uitziet, raden wij alvast aan Aartselaar eens op mappy in te typen. Amenra’s livereputatie is alvast ver buiten de Belgische grenzen berucht. En geducht. Aanrader.
Plaat: MassIII
MySpace: http://www.myspace.com/amenra

Muzikaal is er weinig boeiender dan een groep op het podium de mantel van belofte te zien afwerpen om de cape van grote groep te zien aantrekken. En dat is wat headliner Freaky Age op dit moment op Belgische podia aan het doen is. In de Rock Rally van 1996 haalde de groep niet alleen de finale, maar waren de bandleden met hun gemiddelde leeftijd van veertien de jongste deelnemers tot dusver. Ondertussen is hun sixteen zijn meer dan sweet: "Time Is Over" heeft weken bovenaan de Afrekening gekampeerd en wordt onder meer in Frankrijk opgepikt. Wedden dat ook u het heeft meegetokkeld op uw bureau of meegefloten toen u op de tram stond te wachten? Hun volwaardige debuut Every Morning Breaks Out bevat wel meer van dat aanstekelijks. Gaat u dat zelf maar ondervinden in Aartselaar. Nu het nog kan.
Plaat: Every Morning Breaks Out
MySpace: myspace.com/freakyage

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

15 − zeven =