Tweede editie Little Waves Festival met Girls In Hawaii

Na het succes van het debuterende Little Waves Festival in Genk eerder dit jaar, volgt op 12 april 2012 een tweede editie. Met Girls In Hawaii weet het organiserende Genkse cultuurhuis alvast een mooie topper te strikken.

De Belgische indierockband Girls In Hawaii is terug. Wat begon als een droomwereld en een noodzakelijke uitlaatklep voor Lionel Vancauwenberge, Antoine Wielemans, hun twee broers en twee andere jeugdvrienden, begint een eigen leven te leiden en evolueert. Een eerste album getiteld ‘From Here to There’ (2004) verleidt na België ook stelselmatig de rest van Europa en zelfs de Verenigde Staten en Japan. Opvolger ‘Plan Your Escape’ (2008) doet het succes alleen maar toenemen.

Op 30 mei 2010 laat drummer Denis Wielemans het leven in een auto-ongeluk. Het leven staat stil en niks heeft nog betekenis. Hierop besluit de band een pauze in te lassen, met enkel wat sporadische projecten in het buitenland. Na drie jaar stilte treedt de groep opnieuw naar buiten met een nieuwe bezetting en een nieuw album: ‘Everest’. Een verzameling van 11 liedjes, 11 variaties op eenzelfde thema: afwezigheid, het gemis, het onherstelbare, het onbestemd, de levenskracht en het verlangen om tot rust te komen. Hun eerste concert op vaderlandse bodem tijdens het Pukkelpop festival was een terugkeer door de grote poort. Een triomf. Op 12 april breien ze tijdens het Little Waves Festival een vervolg aan hun succesvolle concertreeks.

Info en tickets: www.littlewaves.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee + 12 =