Affiche Boomtown op haar na compleet

Boomtown, het Gentse muziekfestival dat dit jaar plaatsvindt van 22 t.e.m. 26 juli, vervolledigt vandaag op een haar na de affiche. Behalve de grote kwaliteitsinjectie met acts als Girls in Hawaii of 65daysofstatic, valt ook de passage van Kapitein Winokio op. Met deze affiche lonkt Boomtown opnieuw nadrukkelijk naar de Gentse Feestenbezoeker die op zoek is naar goede muziek in de perfecte setting.

Boomtown is in de eerste plaats een gratis festival: alle concerten buiten op de Kouter zijn vrij toegankelijk. Enkel voor de concerten in de twee zalen van de Handelsbeurs dient een democratische toegangsprijs te worden betaald. Van die laatste categorie waren de meeste namen al bekend. Vandaag voegt Boomtown nog de Duitse pianokunstenaar Hauschka toe, die samen met Douglas Dare de eerste dag zal spelen in de Handelsbeurs Club.

Het leeuwendeel van de nieuwe namen zal echter op één van de podia buiten spelen. Absolute top of the bill is het Waalse fenomeen Girls In Hawaii. Een andere act om naar uit te kijken, is 65daysofstatic. Daarnaast zullen ondermeer ook The Sore Losers, Wallace Vanborn, Fifty Foot Combo, The Rhythm Junks, Geppetto and The Whales, en nog vele anderen hun opwachting maken.

Boomtown organiseert dit jaar voor het eerst ook een middag die zich richt op de allerkleinsten. Op zaterdagmiddag zal Kapitein Winokio zijn opwachting maken.

Een laatste aanvulling op de affiche is een hele rist aan jonge, getalenteerde bands die aan bod komt. In samenwerking met Alles Kan, een projectsubsidie van Stad Gent en muziekplatform Vi.be, werd een selectie gemaakt uit de meer dan 350 ingeschreven artiesten. En dat er op Belgische bodem heel wat talent rondloopt, mag duidelijk zijn. Tien bands zullen spelen in de festivaltent op de Kouter. Daarnaast zullen ook vijf jonge solo-artiesten twee keer een voorprogramma van in totaal 20 minuten spelen in de Handelsbeurs. Veel van de artiesten die de voorbije jaren in deze selectie zaten, hebben het intussen al tot bij de echte groten geschopt, denk maar aan Intergalactic Lovers, Soldier’s Heart, of zelfs Amatorski.

Alle info: www.boomtownfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 − negen =