Paon :: Paon EP

Met Lucy Lucy! en The Tellers maakten Aurelio Mattern en Ben Bailleux-Beynon al naam in de indiescene, maar aan de eerste EP van Paon voelen we al dat ze met hun nieuwe band pas echt potten gaan breken.

Toen we Paon voor het eerst aan het werk zagen op ABBota in maart, sprong de veelkleurige indiepop van het viertal — zanger-gitarist Ben en keyboardist Aurelio worden bijgestaan door een bassist en een drummer — meteen in het oor. Het was onmiddellijk duidelijk dat Paon een band met (hit)potentieel is.

Opener van de EP en tevens eerste single “Shine Over Me” is een mooie illustratie daarvan. Het nummer laat zich niet alleen opmerken door de hoge, harmonische samenzang in het refrein, dat enorm aanstekelijk werkt, maar ook door constante tempowisselingen. Een akoestisch deuntje eist na het refrein de hoofdrol op, waarna het nummer volledig openbreekt. Paon is meer dan pop, er zit iets tegendraads in zijn muziek.

Toch zijn alle vier de nummers doordrongen van een onbezorgd gevoel. Ook het instrumentale nummer is om van te smullen. Paon smeedt (alweer) verslavende melodietjes, opgewekte orgelgeluiden en de bezwerende klanken van een mondharmonica samen tot licht psychedelische surfrock. Het zonnigste nummer van het plaatje is ongetwijfeld “My Luck Is Gone”, hoewel de titel anders doet vermoeden. Wederom horen we een heerlijk harmonische samenzang en opbeurende gitaren; die lijken het handelsmerk van de band te worden.

Hoewel deze eerste EP een kort plaatje is, klinkt Paon uiterst gevarieerd. Afsluiter “Sweet Snow” is iets dromeriger en heeft bovendien een mooie solo. Maar ook hier zorgt Paon voor een vrolijk, meezingbaar refrein.

Het is misschien nog wat te vroeg, maar na deze EP kunnen we de sound van Paon al duidelijk samenvatten in een paar kenmerken: een organisch samensmeltende dubbelzang, pittige gitaarmelodieën afgewisseld met dromerig gepingel en verrassende tempo’s. Paon bewijst ook dat we wat meer over de taalgrens moeten kijken. Ook Studio Brussel mag eens wakker worden en een van de beste Belgische nieuwkomers van het jaar wat airplay geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × drie =