Danger Mouse & Norah Jones & Jack White in Rome

Het was al langer bekend dat Danger Mouse met een nieuw album zou komen, in samenwerking met Norah Jones en Jack White, maar nu is er ook een datum. Rome zal vanaf 16 mei in de rekken liggen.

Rome is het muzikale kind van de samenwerking tussen Danger Mouse en de Italiaanse muziekschrijver Daniele Luppi. De plaat werd opgenomen over een periode van maar liefst 5 jaar en is gebaseerd op het werk van Ennio Morricone, de wereldvermaarde schrijver van filmmuziek. Brian Burton, de man achter Danger Mouse, heeft een bijzondere voorkeur voor Italiaanse filmmuziek uit de jaren ’60. Morricone hielp overigens bij het stichten van de Forum Studios, waar de plaat is opgenomen en die niet toevallig in Rome gevestigd zijn.

Wat de plaat extra speciaal maakt, is het stemgeluid van zowel Norah Jones als Jack White – die laatste is niet vies van een zijprojectje meer of minder. “The female vocal needed to be soft, not polarizing. But the male needed to have a bit more angst to it”, aldus Burton aan The Guardian. Het werk werd eerlijk verdeeld; ze hebben beiden hun steentje kunnen bijdragen aan 3 nummers. White horen we op “The Rose With The Broken Neck”, “Two Against One” en ‘The World”, Jones zingt op “Season’s Trees”, “Black” en “Problem Queen”.

Een voorsmaakje van de plaat is hier te beluisteren.

Tracklisting:

 1. Theme Of Rome
 2. The Rose With The Broken Neck
 3. Morning Fog (interlude)
 4. Season’s Trees
 5. Her Hollow Ways (interlude)
 6. Roman Blue
 7. Two Against One
 8. The Gambling Priest
 9. The World (interlude)
 10. Black
 11. The Matador Has Fallen
 12. Morning Fog
 13. Problem Queen
 14. Her Hollow Ways
 15. The World

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × drie =