Grootse aanpak 5e Record Store Day in België

En dan gaat het niet over het discutabele record dat het land vandaag gebroken heeft, maar om die van het groene, rode, gele en zwarte soort. Het vinyl dat sinds vijf jaar extra bejubeld wordt op de speciale Record Store Day, door onafhankelijke platenzaken over de hele wereld. Zaterdag 16 april is het weer zover, met dit jaar 18 deelnemende platenzaken in heel België.

Waren het er vorig jaar nog maar zes, dit jaar lijkt bijna iedere nog bestaande independent platenboer mee te doen met instores, signeersessies en natuurlijk de speciale releases van zowel internationale als nationale artiesten. Zo is al bekend dat o.a. The Strokes, Flaming Lips, Deerhoof, Blitzen Trapper, Franz Ferdinand, James Yorkston, Primal Scream, R.E.M. en Gold Panda boxsets en gelimiteerde oplages zullen uitbrengen. Worden er oude albums zoals bijvoorbeeld The Immortal Mississippi John Hurt eenmalig heruitgebracht. En omarmen ondermeer Absynthe Minded, Isbells, Red Zebra en Zita Swoon Group de dag door LP’s en 7/12 inches uit te brengen. Deze laatste ‘band’ zal ’s avonds een eenmalig concert in de Handelbeurs geven ter ere van deze Dancing with the Sound Hobbyist release.
Verwacht de komende twee maanden dan ook een pak meer exclusieve releases en hou de in het leven geroepen website in de gaten om vooral niets te missen.

Deelnemende platenzaken:
Gent:

 • Musicmania
 • Vynilla

Antwerpen:

 • Tune Up
 • Fatkat
 • Vinyl Records
 • Wally’s Groove World

Hasselt:

 • Gigaswing

Heusden – Zolder:

 • Cd & Vinyl Shop Pick-Up

Oostende:

 • Compact Center

Leuven:

 • Sax
 • Bilbo
 • JJ Records

Namen:

 • Lido Music

Brussel:

 • The Collector
 • Pêle-Mêle
 • Caroline Music

Torhout:

 • Topdisc

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

dertien + 11 =