De tweede van The Bony King Of Nowhere heeft een live sound

The Bony King Of Nowhere heeft tweede plaat Eleonore live ingeblikt, andermaal met de hulp van Koen Gisen. Het album zal 14 februari uitkomen.

Het debuut Alas My Love van de band The Bony King Of Nowhere, gecentreerd rondom Bram Vanparys werd in 2009 van alle kanten bejubeld. Of de critici opvolger Eleonore ook zullen smaken valt af te wachten. Aan de band zal het alleszins niet liggen, deze keer werden bijna alle partijen live ingeblikt zodat de plaat spontaner en directer zal klinken. Ook liet Vanparys onlangs weten dat hij steeds meer aangetrokken wordt door de folktraditie, zoals die gedocumenteerd werd op de Anthology of American Folk Music van Harry Smith en dat dit steeds meer terug te horen is in zijn werk. Momenteel schrijft de Gentse singer-songwriter ook nog eens de soundtrack voor Les Géants, een film van de Waalse cineast Bouli Lanners.

Het eerste nummer “Going Home” kunt u hieronder in ruil voor uw e-mailadres gratis en voor niets downloaden.

Het album Eleonore zal 22 februari live voorgesteld worden in de Minardschouwburg in Gent, waarna Vanparys begeleid door zijn band ook nog Antwerpen, Brugge, Brussel, Leffinge, Hasselt en Opwijk zal aandoen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie + veertien =