Nieuw album Gorillaz gratis te downloaden op kerstdag

Gorillaz, de virtuele band met Blur frontman Damon Albarn als drijvende kracht, zal op kerstdag de opvolger voor het album Plastic Beach gratis aanbieden op de website van de groep. Niets bijzonders, ware het niet, dat het nieuwe album tijdens de afgelopen Plastic Beach Tour in de VS volledig met een iPad opgenomen werd.

Een studio kwam er dus niet aan te pas. En dat zou gevolgen hebben voor de muziek. Toch hoopt Albarn dat hij de eerste artiest is die op dergelijke wijze een plaat maakt. Het nieuwe album zal The Fall heten, een verwijzing naar de periode waarin de plaat werd opgenomen. “Ik schreef het album in Oktober, maar, hoewel ik het een zeer mooi woord vind, wilde ik het album niet naar die maand noemen omdat U2 dat eerder al deed bij een van hun albums.”, aldus Albarn in een interview aan het Australisch radiostation Triple J.

Sinds begin deze maand houdt de band op haar website ook een adventkalender bij, met kleine cadeautjes, variërend van kleine spelletjes tot Gorillaz wallpapers. Op kerstavond volgt een eerste groot cadeau. Dan zal een video van een van de nieuwe liedjes van het iPad album te bekijken zijn op de website. Op kerstdag, ten slotte, krijgen de fans de kans om het gloednieuwe album gratis te downloaden.

Albarn wilde, wegens de iPad-sessie, het nieuwe album kost wat kost nog dit jaar uitbrengen. “Als ik zou wachten tot het nieuwe jaar, zouden cynici zeggen: ‘Oh, er is nog mee geknoeid’, maar als ik het nu uitbreng, weten ze dat het niet kan, omdat ik de hele tijd op tournee was.” Na de release stopt de band er voor onbepaalde tijd mee.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 − 4 =