Frisse doorstart Glasvegas met tweede plaat

De Schotse band Glasvegas stond in menig eindejaarlijstje, werd genomineerd voor de Mercury Prize en de wereld – het Verenigd Koninkrijk alleszins – lag aan hun voeten. De opvolger van Glasvegas werd voortvarend aangekondigd voor 2010 en toen was er ineens metaalmoeheid. Zanger James Allan was zelfs even onvindbaar en drumster Caroline McKay gaf er helemaal de brui aan. Nu zijn ze terug met die uiteindelijk toch moeilijke tweede plaat die in het voorjaar van 2011 uitkomt.

De reden waarom McKay het voor gezien hield was volgens Allan dat het bandleven haar te zwaar viel. Zij had er immers niet voor gekozen om als opener voor U2 in Wembley te staan of de wereld over te reizen. Haar opvolgster is opvallend genoeg weer een vrouwelijke drumster, al was dit op speciaal verzoek van bassist Rab Allan. “Hij wilde een vrouwelijke Zweedse drumster en ook al was ik in eerste instantie nogal gegeneerd door zijn opmerkelijk verzoek, uiteindelijk moet ik toegeven dat het een briljante zet was. Het label kwam al binnen twee dagen met Jonna Löfgren aanzetten”, aldus James Allan in de NME. Hij voegde verder nog toe dat de band na de initiële sessies in LA ook nog een Londense studio ingedoken is waar producer Flood (Depeche Mode,The Cure, PJ Harvey) op dit moment de finishing touches aanbrengt aan de nog naamloze plaat die begin volgend jaar uit zal komen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zestien + 4 =