Apple koopt rechten op Beatles repertoire

Apple zal binnenkort beginnen met de verkoop van nummers van de legendarische popgroep The Beatles via zijn online muziekwinkel iTunes. Hiermee wordt een grote leegte in de digitale collectie van de Amerikaanse softwarereus eindelijk aangevuld. Dat hebben bronnen dicht bij het dossier bevestigd aan verschillende media.

‘Morgen is een een gewone dag – één die je nooit zal vergeten. Kom morgen terug voor een opwindende boodschap van iTunes’. Dat is de aankondiging die gisteren op de website van Apple zelf verscheen. Rond 16u vandaag zou die boodschap voor iedereen duidelijk moeten worden. Volgens The Wall Street Journal zouden de onderhandelingen tussen Apple, platenmaatschappij EMI en raadslui van de Beatles-rechthebbenden nu zijn afgerond.

De verkoop van Beatles-muziek via iTunes werd bijna tien jaar lang geblokkeerd. Apple kon namelijk geen akkoord bereiken met EMI, de platenmaatschappij die de rechten op de muziek van de Beatles beheert. Dat leidde tot de contradictie, want de best verkopende platenwinkel ter wereld had namelijk geen nummers van de best verkopende muziekband aller tijden.

Dat er nu toch een akkoord uit de bus komt, zou geen toeval zijn. EMI zit namelijk steeds zwaarder in financiële moeilijkheden. Maar er doen nog andere geruchten de ronde over de aankondiging van Apple. Zo zou het bedrijf een gigantisch datacentrum hebben uitgebouwd en met een indrukwekkende streamingdienst willen uitpakken

Tom Neumayr, de woordvoerder van Apple, weigerde commentaar te geven op de berichten. Ook EMI gaf geen commentaar.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf − twee =