The Low Anthem kondigt nieuwe plaat aan

De indiefolkrockers van The Low Anthem brengen op 21 februari 2011 een nieuw album uit, genaamd Smart Flesh. Het is de opvolger van hun bejubelde doorbraakalbum Oh my god, Charlie Darwin uit 2009.

De groep uit New York, vaak vergeleken met Bon Iver en Fleet Foxes, zullen een album met elf nummers afleveren. De meerderheid van deze elf nummers zijn opgenomen in een grote, kille leegstaande pastasaus-fabriek en worden vergezeld van opnamen uit een garage waar voorheen reptielen werden gefokt. Ook wel ‘The Gator Pit’ genoemd door de band.

De plaat kwam tot stand onder leiding van Mike Mogis (producer van onder meer: Bright Eyes, M. Ward en Monsters Of Folk). Naast de 3 multigetalenteerde groepsleden Ben Knox Miller, Jeff Prystowsky en Jocie Adams is The Low Anthem inmiddels ook uitgebreid met een vierde lid, Mat Davidson.

De eclectische verzameling aan instrumenten gebruikt op het nieuwe album bestaan onder meer uit pomporgels, xylofoons, harpen en zelfs een zingende zaag (een zaag die bespeeld wordt met een strijkstok). Alvast een album om naar uit te kijken.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × twee =