Paul McCartney :: Home Tonight

Paul McCartney, immer de meest opgeruimde van alle Beatles, trakteert ons op zijn 77ste op een swingende popsong die het herfstweer uit ons hoofd verjaagt.

Speciaal voor de Record Store Day’s Black Friday (alles moet een naam hebben) brengt Paul McCartney volgende week twee nieuwe nummers uit als dubbele A-kant : “Home Tonight” and “In a Hurry”. Het zijn twee nummers die dateren uit de opnames van “Egypt Station” van vorig jaar, maar de plaat niet hebben gehaald. Vooral “Home Tonight” is om in te kaderen.

Macca trekt in dit nummer alle registers open. Zijn stem is dan misschien niet meer zo sterk als vroeger (daar is al genoeg over gezegd en geschreven), maar er zit nog geen spatje sleet op zijn vakmanschap om een vernuftige song in elkaar te boksen. Je hoort de oude knar even inademen in het begin om dan meteen alles uit de kast te halen: handclaps, een hups baslijntje en je hoofd knikt al spontaan mee. Wanneer de blazers een eerste keer invallen, blazen ze een warme najaarszon doorheen de novemberkoude en ga je helemaal overstag. Niets aan te doen.

Nog even het bruggetje over en dan goedgeluimd de finale in. Dit is geen baanbrekende song en veel meer dan een voetnoot in de muzikale productie van zijn leven zal ze niet worden. Wél is dit een met veel vakmanschap gemaakte, pretentieloze en puntgave popsong. En God weet dat wij daarvan houden.

recent

Roncha & Chillow :: Juste D’Echte

En u? Wie wil u rond uw bed zien...

Maxim Osipov :: Kilometer 101

Dat zelfs op al onschadelijk gemaakte dissidentie nog steeds...

Porcelain id :: Bibi:1

Ook wij moeten er soms aan herinnerd worden dat...

Ronker :: Slow Murder

Daar zijn ze dan terug. Na de openingspunch van...

Talking Heads: Stop Making Sense

De techniek staat niet stil, nostalgie verkoopt. Het digitaal...

verwant

Rolling Stones :: Hackney Diamonds

De Rolling Stones hebben nog eens een plaat gemaakt...

Affiche TW Classic compleet

TW Classic pakt in 2020 uit met een bijzonder...

Ook Pinkpop verwelkomt Paul McCartney

Nog voor de traditionele perspresentatie kan Pinkpop met trots...

Hoog bezoek op Rock Werchter met Paul McCartney

Rock Werchter rolt zijn roodste loper uit want er...

“New”: Paul McCartney

Erg nieuw is Paul McCartney dan niet meer, dat...
Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in