Paul McCartney :: Home Tonight

Paul McCartney, immer de meest opgeruimde van alle Beatles, trakteert ons op zijn 77ste op een swingende popsong die het herfstweer uit ons hoofd verjaagt.

Speciaal voor de Record Store Day’s Black Friday (alles moet een naam hebben) brengt Paul McCartney volgende week twee nieuwe nummers uit als dubbele A-kant : “Home Tonight” and “In a Hurry”. Het zijn twee nummers die dateren uit de opnames van “Egypt Station” van vorig jaar, maar de plaat niet hebben gehaald. Vooral “Home Tonight” is om in te kaderen.

Macca trekt in dit nummer alle registers open. Zijn stem is dan misschien niet meer zo sterk als vroeger (daar is al genoeg over gezegd en geschreven), maar er zit nog geen spatje sleet op zijn vakmanschap om een vernuftige song in elkaar te boksen. Je hoort de oude knar even inademen in het begin om dan meteen alles uit de kast te halen: handclaps, een hups baslijntje en je hoofd knikt al spontaan mee. Wanneer de blazers een eerste keer invallen, blazen ze een warme najaarszon doorheen de novemberkoude en ga je helemaal overstag. Niets aan te doen.

Nog even het bruggetje over en dan goedgeluimd de finale in. Dit is geen baanbrekende song en veel meer dan een voetnoot in de muzikale productie van zijn leven zal ze niet worden. Wél is dit een met veel vakmanschap gemaakte, pretentieloze en puntgave popsong. En God weet dat wij daarvan houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × vijf =