Affiche TW Classic compleet

TW Classic pakt in 2020 uit met een bijzonder mooie affiche. Sir Paul McCartney is de headliner van het dagfestival dat op zondag 21 juni plaats zal vinden in het Festivalpark. Eerder werd ook bekendgemaakt dat The Killers en Crowded House zullen aantreden. Vandaag worden er nog drie namen aan de line-up toegevoegd: SONS, Sinéad O’Connor en Kaiser Chiefs.

SONS opent het festival. De vier dolgedraaide garagerockers uit het Waasland brachten vorig jaar hun eerste langspeler uit. Ze razen door. Huidige single “I Need A Gun” blijft plakken.

Sinéad O’Connor keert voor het eerst sinds 1990 terug naar het festivalpark. Velen zijn nog steeds niet bekomen van haar indrukwekkende passage toen. Ze is intussen 53, heeft woelige tijden gekend. Sinéad is en blijft een zangeres hors categorie. En ze heeft er bijzonder veel zin in.

Kaiser Chiefs zijn de fiere houders van een van de mooiste records van Rock Werchter. De Britse groep stond namelijk, als enige naam, ooit vier jaar op een rij op de affiche (2006-2007-2008-2009). De keizers van de meezingers. “Oh My God”, “Everyday I Love You Less And lLess”, ‘I Predict A Riot”, “Ruby”, “Never Miss A Beat’” …: het zijn stuk voor stuk schoolvoorbeelden van oerdegelijke Britse pop.

Crowded House is een topkandidaat voor de titel van ‘Ideale Popgroep’. Hun nummers – denk aan “Don’t Dream It’s Over”, “Better Be Home Soon”, “Into Temptation”, “Weather With You” … – kunnen de eeuwigheid aan. Leden van het eerste uur Neil Finn en Nick Seymour worden vergezeld door Mitchell Froom, Liam Finn en Elroy Finn.

The Killers hebben een tot nog toe razend interessant muzikaal parcours afgelegd. De band uit Las Vegas verwerft meteen na de start al wereldroem met “Mr Brightside”, een nummer dat ze tijdens hun eerste repetitie hadden geschreven. The Killers vandaag zijn avontuurlijke indierockers met een karrenvracht aan straffe songs. Imploding The Mirage, album nummer zes, is op komst.

Paul McCartney is een springlevend monument. Voor zijn 30ste had hij al 50 van de mooiste liedjes aller tijden gemaakt. Hij blijft een lichtpunt voor elke nieuwe generatie. En hij is ook een referentie als het aankomt op live performen. Paul McCartney heeft natuurlijk een weelde aan materiaal, maar zelfs dan komt het er op aan om het op de juiste manier te brengen. McCartney is een artiest die zijn publiek met een brede glimlach naar huis stuurt. Zo zal dat ook op zondag 21 juni zijn.

Info en tickets: www.twclassic.be.

recent

Roncha & Chillow :: Juste D’Echte

En u? Wie wil u rond uw bed zien...

Maxim Osipov :: Kilometer 101

Dat zelfs op al onschadelijk gemaakte dissidentie nog steeds...

Porcelain id :: Bibi:1

Ook wij moeten er soms aan herinnerd worden dat...

Ronker :: Slow Murder

Daar zijn ze dan terug. Na de openingspunch van...

Talking Heads: Stop Making Sense

De techniek staat niet stil, nostalgie verkoopt. Het digitaal...

verwant

Rolling Stones :: Hackney Diamonds

De Rolling Stones hebben nog eens een plaat gemaakt...

PUKKELPOP 2023: Smeltende tenten in sonisch cinemascope

Wat is dit; Best Kept Secret? Yup, net als...

Crammerock :: 2 en 3 september 2022

Dat het een hete zomer was, mijnheer. En om...

Kaiser Chiefs

2 september 2022Crammerock, Stekene

Stekelig als een kerstboomknuffel :: essentiële kerstmuziekjes

Geef toe: meestal zijn ze uw aandacht niet waard,...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in