Lanegan en Campbell zijn toch weer terug met een nieuwe plaat

Het album Hawk wordt de derde samenwerking voor ex Screaming Trees en QOTSA/Twilight Singers/ The Gutter Twins voorman Mark Lanegan en Belle & Sebastian’s Isobel Campbell. Een coöperatie die iedere keer weer moeizaam tot stand komt maar wonderwel blijkt te werken.

In een interview naar aanleiding van hun tweede album Sunday at Devil Dirt met goddeau in 2008 liet Isobel Campbell nog optekenen dat er voorlopig van haar geen nieuw werk verwacht moest worden: “Als de inspiratie komt zal ik wel weer aan de slag gaan, maar ik ga het zeker niet pushen”. Die tijd is — in ieder geval voor de perfecte samenwerking met Mark Lanegan — weer gekomen zo lijkt het en dus zal Hawk eind augustus in de winkel liggen. Overigens blijft het niet bij het duo op de nieuwe plaat. Singer-songwriter Willy Mason, voormalig Smashing Pumpkins — eentje van vóór Billy Corgans huidige talentenjacht — gitarist James Iha en Victoria Williams zijn ook terug te vinden op de plaat.

Ze staan samen, voor één van de 7 Europese concerten, woensdag 15 september in de AB. Mark Lanegan staat donderdag 19 augustus solo op Pukkelpop.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie + 17 =